La sfârșitul lunii ianuarie, indicele NASDAQ Composite a pierdut 8,98%, apropiindu-se de contra-recordul din ianuarie 2008. Indicele S&P 500 a scăzut cu 5,26% în prima lună a anului 2022, iar indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 3,32%.
"Nu cred că cineva ar trebui să intre în panică nici măcar dacă vom avea o nouă scădere de 5-10%", a declarat Siegel pentru CNBC. El a spus că Rezerva Federală a SUA vizează acțiunile de valoare, mult mai capabile să reziste la presiunile exrcitate de majorarea ratei dobânzilor decât acțiunile de creștere într-un mediu politic ostil. Siegel a declarat că nu a vândut niciuna dintre acțiunile sale și că se așteaptă ca piața să mai scadă în continuare, în intervalul 5%-10%, pentru a-și mări portofoliul.
"Nu încerc să manipulez piața pe termen scurt. Mă uit la evaluarea pe termen lung și văd că evaluarea pe termen lung a fost rezonabilă", a explicat Siegel. De asemenea, el a adăugat că nu împărtășește viziunea pesimistă asupra pieței bursiere pe termen lung și a considerat că evaluarea sa este corectă. "Cred doar că ar trebui să fim pregătiți pentru o politică mai agresivă a Rezervei Federale", a subliniat Siegel.
Nu este pe deplin pregătită
În 2021, inflația din SUA a atins 7%, cea mai mare din 1982, iar Siegel se așteaptă ca această cifră să crească și mai mult, determinând Fed să acționeze mai agresiv. "Nu cred că piața bursieră este pe deplin pregătită pentru acest lucru și, prin urmare, consideră că încă nu au venit vremuri grele cu adevărat", a spus el.
Citește și Experții Citigroup RĂSTOARNĂ totul: Piața petrolului se va PRĂBUȘI
Expertul a prezis o prăbușire a indicelui NASDAQ Composite încă de la începutul lunii octombrie 2021, avertizând investitorii cu privire la amenințarea inflației în creștere și la renunțarea de către Fed la politicile sale relaxate.
În noiembrie 2021, Jeremy Siegel a prezis o reducere accelerată a programului de achiziționare de active în cazul unui nou raport negativ privind creșterea indicelui prețurilor de consum din SUA. Iar în decembrie, autoritatea de reglementare a decis să accelereze lichidarea programului de stimulare - reducerea achizițiilor de obligațiuni de pe piață s-a ridicat la 30 de miliarde de dolari pe lună, față de cele 15 miliarde de dolari planificate inițial. Până în noiembrie, Fed a cumpărat de pe piață obligațiuni de trezorerie americane și obligațiuni ipotecare în valoare totală de 120 de miliarde de dolari în fiecare lună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...