Planurile Guvernului Cîțu pentru PENSIONARI. Elena Cristian: Am eu un SOMNIFER pentru doamna Turcan

Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Elena Cristian: Din acest MOTIV vrea Turcan sa modifice SALARIUL MINIM
Elena Cristian: Din acest MOTIV vrea Turcan sa modifice SALARIUL MINIM
EXCLUSIV
Elena Cristian, redactor șef la DCBusiness, explică pe înțelesul tuturor "dodiile" spuse de ministrul Muncii, Raluca Turcan, dar și strategia pe care se bazează, cu privire la "mărirea" PENSIILOR.

"Noul ministru al Muncii, Raluca Turcan (fost vicepremier în Guvernul Orban) adoptă o strategie veche de cel puțin 31 de ani referitoare la pensionari. Mai exact, încearcă să-i păcălească cu o nouă lege care vezi, draga Doamne, le-ar face dreptate. Mult trâmbițatul sistem al contributivității, despre care se vorbește cam de când doamna Turcan e în politică, ar urma să fie inclus într-o nouă lege a pensiilor (personal, nu mai pot număra câte legi de acest fel NEAPLICATE am avut). Care până se scrie, până se cirește, până se urcă pe site-uri, până trece de Parlament etc, va fi paravanul perfect pentru o plafonare a pensiilor.", a declarat Elena Cristian.

Jurnalista a vorbit despre strategia exactă pe care se bazează Raluca Turcan în privința pensiilor.

"Altfel spus, ca să traduc eu ce a spus doamna ministru Turcan: pensiile NU se măresc anul asta, dar vom face o nouă lege. De ce nu măresc? Că așa ați promis Doamna ministru în campanie electorală? Nu pentru că NU sunt bani, ci pentru că politicienii au făcut o nefăcută, spune șefa de ma Muncă. În concluzie, rămâne cum am stabilit: pensiile NU se indexează cu rata inflației, altă majorare probabil că NU va fi anul asta și doamna ministru se apucă să scrie noua carte a pensiilor. 

Reacția Elenei Cristian apare după declarația ministrului Muncii, Raluca Turcan.

"Suntem pe o Lege 263, veche, în care punctul de pensie se actualiza raportat la rata inflaţiei şi 50% din câştigul salarial mediu brut, şi în baza acelei legi noi am făcut majorarea cu 14% la finalul anului trecut. În mod normal, pensiile ar fi trebuit indexate cu rata inflaţiei la început de an, dar politicienii ce au făcut? Rapid au pus în logică electorală şi au aranjat majorările exact în perioadă de campanie electorală. De la 1 septembrie ar trebui să intre în vigoare această Lege 127/2019 publicată în Monitorul Oficial, dar cu câteva articole prorogate până la 1 septembrie, care ar avea un impact bugetar pentru doar 4 luni de 48 de miliarde de lei şi pentru anul viitor de 138 de miliarde de lei. Ei, în acest context, cu două legi care se bat cap în cap, cu una care trebuie să intre de la 1 septembrie complet nepregătită, pentru că nu s-a făcut nici măcar cel mai mic pas şi v-am spus dacă în Guvernul PSD în 90 de zile veneau cu actualizarea tuturor pensiilor nimeni nu mai putea da înapoi, pentru că eram pregătiţi pentru recalcularea pensiilor", a susţinut ministrul.

"Nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei.", a subliniat Turcan.

Jurnalista NU a putut "concepe ideea" că ministrul Muncii poate "pierde nopți" gândindu-se la pensiile nesimțite așa că a venit cu o propunere de NEREFUZAT.

"Înțeleg că are insomnii din cauza pensiilor mari. Doamna ministru când vă fuge somnul de la PENSIILE NESIMȚITE vă rog să numărați pensiile de 800 de lei. Sigur vă va apuca somnul si nu veți ajunge la 1.000.000, numărul celor care trăiesc cu circa 150 de euro pe lună.", a mai adăgat Elena Cristian.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un bărbat se uită la cele două foi pe care le are în mâini / Foto: Freepik
Oameni pe stradă / Foto: Freepik
Bună dimineața! O zi liniștită! / FOTO: Unsplash
La bursă / FOTO: Freepik

Roșu pe linie la Bursa de Valori București: BET pierde 1,55%

Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...

Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
La bancă
Platformă / FOTO: Freepik
Euro / FOTO: Freepik
Lovitură grea pe piața criptomonezilor / Foto: Freepik
Pe o stradă din Moscova / FOTO: Freepik
SUA versus UE
Jerome Powell, șeful Rezervei federale a SUA
Freepik.com
Warren Buffett
Donki / FOTO: Captură de ecran

Japonia: Don Quijote, paradisul haotic al cumpărăturilor

Regele reducerilor mizează pe „vânătoarea de comori” a...

Preț petrol / FOTO: Freepik

Trump și „prețul ideal” al barilului de petrol

Care este prețul corect al petrolului pentru Donald Trump.

Foto: Freepik.com

Xiaomi va lansa propriul său cip mobil XringO1

Un pas strategic în dezvoltarea internă de tehnologii.

Freepik.com
Ghișeu

Curs BNR. Ce face leul în mijlocul instabilității economice

Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...

Sebastian Burduja
Calcule și verificări / FOTO: Freepik
De ce este bine să plăteşti cu cardul şi nu cash. Explicaţia de la ANAF
Topitorie / Foto: Freepik
Magazin Zara din Moscova / Foto: Google Maps
Freepik.com
Pașaport / Foto: Freepik

Cum vrea UE să-i momească pe cercetătorii americani

Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...

Paladiu
Shein / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr

pixel