Planurile Guvernului Cîțu pentru PENSIONARI. Elena Cristian: Am eu un SOMNIFER pentru doamna Turcan
13 ian, 12:06, de  Dana Mihai
Elena Cristian, redactor șef la DCBusiness, explică pe înțelesul tuturor "dodiile" spuse de ministrul Muncii, Raluca Turcan, dar și strategia pe care se bazează, cu privire la "mărirea" PENSIILOR.
Planurile Guvernului Cîțu pentru PENSIONARI. Elena Cristian: Am eu un SOMNIFER pentru doamna Turcan
Planurile Guvernului Cîțu pentru PENSIONARI. Elena Cristian: Am eu un SOMNIFER pentru doamna Turcan
EXCLUSIV

"Noul ministru al Muncii, Raluca Turcan (fost vicepremier în Guvernul Orban) adoptă o strategie veche de cel puțin 31 de ani referitoare la pensionari. Mai exact, încearcă să-i păcălească cu o nouă lege care vezi, draga Doamne, le-ar face dreptate. Mult trâmbițatul sistem al contributivității, despre care se vorbește cam de când doamna Turcan e în politică, ar urma să fie inclus într-o nouă lege a pensiilor (personal, nu mai pot număra câte legi de acest fel NEAPLICATE am avut). Care până se scrie, până se cirește, până se urcă pe site-uri, până trece de Parlament etc, va fi paravanul perfect pentru o plafonare a pensiilor.", a declarat Elena Cristian.

Jurnalista a vorbit despre strategia exactă pe care se bazează Raluca Turcan în privința pensiilor.

"Altfel spus, ca să traduc eu ce a spus doamna ministru Turcan: pensiile NU se măresc anul asta, dar vom face o nouă lege. De ce nu măresc? Că așa ați promis Doamna ministru în campanie electorală? Nu pentru că NU sunt bani, ci pentru că politicienii au făcut o nefăcută, spune șefa de ma Muncă. În concluzie, rămâne cum am stabilit: pensiile NU se indexează cu rata inflației, altă majorare probabil că NU va fi anul asta și doamna ministru se apucă să scrie noua carte a pensiilor. 

Reacția Elenei Cristian apare după declarația ministrului Muncii, Raluca Turcan.

"Suntem pe o Lege 263, veche, în care punctul de pensie se actualiza raportat la rata inflaţiei şi 50% din câştigul salarial mediu brut, şi în baza acelei legi noi am făcut majorarea cu 14% la finalul anului trecut. În mod normal, pensiile ar fi trebuit indexate cu rata inflaţiei la început de an, dar politicienii ce au făcut? Rapid au pus în logică electorală şi au aranjat majorările exact în perioadă de campanie electorală. De la 1 septembrie ar trebui să intre în vigoare această Lege 127/2019 publicată în Monitorul Oficial, dar cu câteva articole prorogate până la 1 septembrie, care ar avea un impact bugetar pentru doar 4 luni de 48 de miliarde de lei şi pentru anul viitor de 138 de miliarde de lei. Ei, în acest context, cu două legi care se bat cap în cap, cu una care trebuie să intre de la 1 septembrie complet nepregătită, pentru că nu s-a făcut nici măcar cel mai mic pas şi v-am spus dacă în Guvernul PSD în 90 de zile veneau cu actualizarea tuturor pensiilor nimeni nu mai putea da înapoi, pentru că eram pregătiţi pentru recalcularea pensiilor", a susţinut ministrul.

"Nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei.", a subliniat Turcan.

Jurnalista NU a putut "concepe ideea" că ministrul Muncii poate "pierde nopți" gândindu-se la pensiile nesimțite așa că a venit cu o propunere de NEREFUZAT.

"Înțeleg că are insomnii din cauza pensiilor mari. Doamna ministru când vă fuge somnul de la PENSIILE NESIMȚITE vă rog să numărați pensiile de 800 de lei. Sigur vă va apuca somnul si nu veți ajunge la 1.000.000, numărul celor care trăiesc cu circa 150 de euro pe lună.", a mai adăgat Elena Cristian.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă cu persoanele care ajung cu avionul în SUA

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat joi că o...

CEZ acordă o REDUCERE pentru anumiți clienți

Furnizorul de energie CEZ va reduce cu un ban pe kWh,...

Atenționare ANM: Cod GALBEN de VÂNT și CEAȚĂ în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara...

FNUPR: Va duce PENSIONARII sub pragul SĂRĂCIEI

Federaţia Naţională "Unirea" a Pensionarilor din România...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro