Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
În acest context, grupul energetic austriac OMV se pregăteşte să deschidă conturi în ruble la Gazprombank în Elveţia, potrivit publicației Financial Times, care citează surse sub acoperirea anonimatului. O decizie care, fără îndoială, va atrage criticile unora și altora dar care, prin forța împrejurărilor, pare să fie, deocamdată, singura soluție capabilă să nu arunce economia țării în haos.
Anunțul vine după ce compania rusă Gazprom a anunţat miercuri că a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria, în absenţa plăţilor în ruble de la cele două ţări pentru livrarea combustibilului. Aprovizionarea va fi oprită până când vor fi făcute plăţile, a precizat Gazprom.
Guvernul austriac a informat că livrările de gaze naturale ruseşti spre ţară continuă fără restricţii şi nu sunt indicii că situaţia se va schimba, în timp ce se străduieşte să găsească surse alternative.
Financial Times afirmă, de asemenea, că italienii de la Eni, alt mare client al Gazprom, analizează diferite variante de rezolvare a aceleeași probleme. Compania trebuie să ia o decizie până la finalul lunii mai, când este scadentă următoarea sa plată pentru livrările ruseşti.
Citește și Prețul petrolului urcă, euro îngenunchează, bitcoin se prăbușește. O NEBUNIE
Un purtător de cuvânt al OMV a declarat pentru Reuters că firma lucrează la o soluţie în conformitate cu sancţiunile, ar a refuzat să specifice dacă aceasta înseamnă folosirea conturilor în ruble, aşa cum a raportat FT. Nici reprezentanţii Eni nu au dorit să comenteze.
Compania germană Uniper va transfera plăţile pentru gazul rusesc către o bancă rusească şi nu va mai utiliza o bancă din Europa, a anunţat joi publicaţia Rheinische Post.
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut ţărilor pe care el le-a calificat drept "neprietenoase", după invadarea Ucrainei, să implementeze o schemă în cadrul căreia îşi vor deschide un cont la Gazprombank pentru a face plăţi în euro sau dolari pentru importurile de gaze naturale, urmând ca aceste fonduri să fie convertite în ruble ruseşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...