Plutonul de execuție, introdus și în acest stat din SUA
Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
Statul american care vrea să recurgă la gazul folosit de nazişti pentru a executa deţinuţii
Statul american care vrea să recurgă la gazul folosit de nazişti pentru a executa deţinuţii
Plutonul de execuţie a fost introdus în Carolina de Sud pentru a aplica pedeapsa capitală condamnaţilor la moarte care pot alege şi scaunul electric, a anunţat luni guvernatorul acestui stat din sudul Statelor Unite, Henry McMaster, citat de AFP.

"În weekend, am ratificat o lege care va permite statului să aplice pedeapsa cu moartea", a explicat Henry McMaster pe Twitter.

Acesta doreşte să reia execuţiile în statul său după o pauză de zece ani din cauza lipsei de substanţe utilizate în injecţiile letale.

Legea, semnată vineri, face ca scaunul electric să fie prima opţiune a unui condamnat la moarte în locul injecţiei letale şi permite formarea unui pluton de execuţie, care devine a doua opţiune.

Până în prezent, un condamnat la moarte trebuia să aleagă între scaunul electric şi injecţie, ultima opţiune fiind automată dacă refuza să aleagă.

Organizaţia de ajutorare a deţinuţilor Incarcerated Outreach Network, cu sediul în Carolina de Sud, a denunţat pe Twitter o decizie "îngrozitoare, şocantă şi abominabilă".

Citește și: Putin și Xi Jinping, cu mâinile pe NUCLEARĂ! Care este planul

Pentru reprezentantul local al marii organizaţii pentru apărarea drepturilor civile ACLU, Frank Knaack, statul "a găsit o nouă modalitate de a reporni execuţiile în cadrul unui sistem rasist, arbitrar şi predispus la erori".

Scaunul electric, supranumit "Old Sparky", nu a mai fost utilizat din 2008, iar ultima execuţie prin injecţie a fost în mai 2011, potrivit Departamentului penitenciarelor de stat şi al mass-media locale.

Carolina de Sud este al patrulea stat american care permite aplicarea pedepsei cu moartea printr-un pluton de execuţie, alături de Mississippi, Oklahoma şi Utah, potrivit Centrului de informare asupra pedepsei cu moartea (DPIC).

Doar trei condamnaţi au murit în faţa unui pluton de execuţie, toţi în Utah, după restabilirea pedepsei cu moartea de Curtea Supremă în 1976, potrivit Agerpres, care citează DPIC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel