Cererea poate fi descărcată la adresa de Internet http://energie.gov.ro/ordin-decontare/.
"Ordinul pentru aprobarea procedurii şi termenelor de decontare a sumelor aferente schemei de compensare, documentele în baza cărora se realizează decontarea, precum şi alte măsuri necesare aplicării prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021 - 2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei "Delta Dunării" a fost publicat în Monitorul Oficial. Începând cu data de 1 noiembrie 2021, furnizorii de energie electrică şi/sau gaze naturale aplică în facturile emise schema de compensare! Începând de astăzi (27 noiembrie 2021, n.r.), IMM-urile trebuie să depună cererea pentru compensarea consumurilor de energie electrică şi/sau gaze naturale. Dacă cererea nu va fi transmisă, furnizorii nu vor aplica măsura de compensare", precizat oficialul.
Plafonarea preţurilor se va aplica tuturor consumatorilor casnici, spitale publice şi private (în conformitate cu Legea nr. 95/2006), unităţilor de învăţământ publice şi private (definite în Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011), creşelor, organizaţiilor neguvernamentale, unităţilor de cult (cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006) şi furnizorilor publici şi privaţi de servicii sociale, prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.
Leguma-minune recomandată de Bill Gates, care e un adevarat elixir pentru sănătate
Potrivit ministrului de resort, pe lângă preţul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia şi de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 - martie 2022, cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv la un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh.
Cantităţile de energie pentru care se acordă compensaţie sunt: 300 kwh/lună - 1500 kWh energie electrică, pentru întreaga perioadă (noiembrie 2021 - martie 2022), şi echivalentul în kWh a 1.000 metri cubi de gaze naturale pentru intervalul noiembrie 2021 - martie 2022.
Virgil Popescu menţionează că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...