Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
China a finalizat construcția și conectarea conductei "Power of Siberia", cu o lungime de 5.111 kilometri, care va transporta gaze naturale din zăcămintele siberiene ale Rusiei către diverse regiuni din China, inclusiv centrul financiar Shanghai, conform anunțurilor presei de stat chineze, citate de Reuters.
Proiectul va atinge capacitatea anuală maximă de 38 de miliarde de metri cubi (bcm) până în 2025, echivalentul a aproximativ 9% din consumul actual de gaze al Chinei.
Luna trecută, constructorii chinezi au finalizat ultima secțiune a conductei, o linie de 167 km între Nantong și Luzhi, în provincia Jiangsu, finalizând proiectul cu șapte luni mai devreme decât termenul inițial. Conducta, cu un diametru de 1,422 metri, deține cea mai mare capacitate de transport pentru un singur gazoduct, potrivit televiziunii de stat.
Power of Siberia a început să transporte gaze la sfârșitul anului 2019, iar livrările din Rusia au crescut semnificativ de atunci. Pentru 2024, este planificată o livrare de 38 bcm, cu 26% mai mult decât cele 30 bcm estimate pentru acest an. În prezent, conducta transportă 110 milioane de metri cubi de gaze pe zi, comparativ cu doar 15 milioane pe zi în momentul lansării, acum cinci ani, conform unui oficial al companiei PipeChina.
Rusia lucrează de ani de zile la planuri pentru Power of Siberia-2, un proiect de 2.600 km, destinat să transporte anual 50 bcm de gaze din regiunea Yamal către China, prin Mongolia.
Creșterea exporturilor de gaze către China reprezintă o strategie a Rusiei pentru a compensa pierderile de pe piața europeană, după ce invazia Ucrainei a determinat statele occidentale să impună sancțiuni Moscovei și să reducă dependența de resursele energetice rusești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...