Preluare. Se crează o companie financiară cu active de 1.500 mld. dolari
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Franklin Templeton și-a preluat rivalul
Franklin Templeton și-a preluat rivalul
Compania de administrare a activelor Franklin Resources Inc, care operează sub denumirea Franklin Templeton, a anunţat marţi preluarea rivalului Legg Mason pentru 4,5 miliarde de dolari, dând naştere unei companii financiare care va avea sub administrare active în valoare de 1.500 miliarde de dolari, transmite AP.

Franklin Resources Inc. va plăti 50 de dolari în numerar pentru fiecare acţiune Legg Mason Inc., o primă de 23% faţă de preţul înregistrat vineri seara, şi de asemenea va prelua aproximativ două miliarde de dolari din datoriile Legg Mason. Tranzacţia consolidează prezenţa Franklin Templeton pe o serie de regiuni cheie şi creează o platformă de investiţii bine echilibrată între clienţii instituţionali şi cei de retail.

"Aceasta este o achiziţie majoră pentru organizaţia noastră care deblochează valoare substanţială şi oportunităţi de creştere", a declarat preşedintele boardului Franklin Resources, Greg Johnson. 

Compania astfel rezultată va opera sub denumirea Franklin Templeton şi va avea sediul la San Mateo, California. Tranzacţia, care a fost aprobată de board-urile celor două companii, ar urma să se finalizeze în trimestrul al treilea al acestui an şi depinde de obţinerea aprobării acţionarilor Legg Mason.

Citește și Intesa Sanpaolo, ofertă surpriză! 5,3 miliarde de dolari, pentru UBI Banca

Combinaţia dintre Franklin Templeton şi Legg Mason vine într-un moment în care companiile care se ocupă cu administrarea de active sunt supuse la presiuni pentru a reduce comisioanele şi a restructura personalul pentru a putea ţine sub control costurile.

În România, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului Proprietatea ('Fondul') pe 29 septembrie 2010. Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea ('Fondul') a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. Fondul Proprietatea este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este maximizarea randamentelor către acţionari şi creşterea valorii activului net pe acţiune prin investiţi realizate, în principal, în acţiuni şi valori mobiliare româneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel