Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Prețul aurului spot a crescut cu 1%, la 2.438,41 dolari pe uncie, aproape de ora 11. Contractele futures pe aur din SUA au crescut cu 1%, la 2.442,50 dolari.
Datele au arătat că prețurile de consum din SUA au crescut mai puțin în aprilie decât era de așteptat, sugerând că inflația și-a reluat tendința de scădere, ceea ce a impulsionat așteptările privind o reducere a ratei dobânzii în septembrie.
Ratele de împrumut mai mici reduc costul de deținerii de lingouri fără randament, care beneficiază, de asemenea, de incertitudinea de pe piață.
După ce a atins recordul ultimilor 11 ani, argintul pe piața spot a crescut cu 1,2%, la 31,86 dolari, după ce a atins un maxim al ultimilor 11 ani.
"În ceea ce privește argintul, dubla sa caracteristică de metal industrial și prețios primește în sfârșit mai multă atenție. Tranziția către energia curată ar trebui să continue să vadă un rol mai mare în utilizarea argintului", au scris analiștii de la OCBC într-o notă.
Platina a crescut cu 0,3%, la 1.083,68 dolari, după ce a atins cel mai ridicat nivel din mai 2023. Paladiul a câștigat 1,1%, la 1.019,50 dolari.
"Platina se tranzacționează cu intrări în creștere ale fondurilor tranzacționate la bursă", au declarat experții băncii ANZ.
Tensiunile geopolitice crescute au stimulat și mai mult cererea de aur ca activ de refugiu.
Președintele iranian Ebrahim Raisi, un lider dur văzut ca un potențial succesor al liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, a fost ucis într-un accident de elicopter.
Printre incidentele recente se numără un atac cu drone asupra unei rafinării rusești de către forțele ucrainene, care a dus la închiderea temporară a acesteia.
În plus, rebelii Houthi au atacat un petrolier în Marea Roșie, în drum spre China.
Astfel de incertitudini duc de obicei la o creștere a prețului aurului, deoarece investitorii caută stabilitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...