În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
Gazprom a livrat în 2024 aproximativ 40 de milioane de metri cubi (mcm) de gaze pe zi prin rutele de tranzit ucrainene, din care aproximativ jumătate sunt destinate Austriei prin conducte care trec prin Ucraina și apoi prin Slovacia.
Analiștii sunt atenți și la rapoartele potrivit cărora principalul contractor, care construiește o instalație de gaz natural lichefiat (LNG) în Texas pentru QatarEnergy și Exxon Mobil, a solicitat marți protecția Capitolului 11 al Legii falimentului, invocând dificultăți în cadrul proiectului.
Participanții de pe piață ar putea vedea acest lucru ca pe un risc potențial de a întârzia proiectul de export de GNL în curs de desfășurare în Texas, întrucât Europa este mult mai dependentă de aprovizionarea cu GNL.
Creșterea vertiginoasă a prețurilor gazelor naturale din Europa se datorează încetinirii creșterii stocurilor, potrivit Commerzbank.
Prețurile gazelor naturale din Europa au crescut cu 15% de la o săptămână la alta, după ce nivelurile de stocare din regiune au pierdut creșterea confortabilă din anul precedent și sunt acum aproape la nivelurile de anul trecut, a declarat Commerzbank într-o notă de miercuri.
Încetinirea stocării pare să alimenteze nervozitatea de pe piață, deși stocurile de gaze naturale se află la un nivel relativ robust după standardele istorice, a precizat banca.
Alți factori care împing prețurile la gaze mai sus includ o reducere a livrărilor din Norvegia din cauza lucrărilor de întreținere și o creștere de la an la an a importurilor de gaze naturale lichefiate din China, alimentând speculațiile că importurile chineze de GNL ar putea atinge un nou record în acest an, potrivit Commerzbank.
În plus, principalul antreprenor care construiește terminalul de export de GNL Golden Pass din SUA și-a declarat falimentul, ceea ce ridică temeri privind o întârziere a finalizării proiectului, programat inițial pentru prima jumătate a anului 2025.
Cu toate acestea, banca a declarat că nu vede un potențial de creștere suplimentară. Atâta timp cât redresarea economică din zona euro rămâne fragilă și, în consecință, redresarea cererii de gaze naturale este moderată, creșterile prețurilor la gaze nu vor fi semnificative, a spus Commerzbank.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...