Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Pe parcursul primelor ore de activitate bursieră, cotațiile au coborât la 68,31 dolari pe baril, pierzând mai mult de 3,3% față de ultima valoare a tranzacțiilor de vineri. Brent a închis săptămâna trecută la 70,64 dolari/baril.
Prețurile petrolului scad pe fondul temerilor că noile restricții impuse de pandemia de coronavirus din Asia, în special din China, ar putea împiedica o redresare a cererii globale de combustibili.
„Statisticile din China arată că numărul de cazuri zilnice de infecții cu COVID-19 este în creștere. Deși cifra este mică în termeni absoluți, restricțiile de călătorie generează temeri cu privire la cererea de petrol din țară, care este al doilea cel mai mare consumator de combustibil din lume ", au explicat analiștii.
Întărirea dolarului SUA duce și la scăderea prețului petrolului. Vineri, indicele dolarului DXY a crescut cu 0,6% și a recuperat o mare parte din declinul de la sfârșitul lunii iulie. "Un dolar mai puternic face ca petrolul să fie mai scump pentru deținătorii altor valute, astfel încât această dinamică a monedei americane pune presiune pe prețurile petrolului", au menționat experții în domeniu.
Citește și Boom al prețurilor materiilor prime
Creșterea dolarului a fost susținută și de statisticile americane, mult mai bune decât se anticipa. În luna iulie, șomajul în țară a scăzut la 5,4% față de 5,9% din luna anterioară, iar numărul persoanelor ocupate în sectoarele neagricole ale economiei a crescut cu 943.000. În acest context, au reapărut speculațiile legate de posibilitatea că Rezerva Federală (FED) ar putea renunța la o politică monetară stimulatoare.
În aceste condiții, analiștii cred că piața petrolului va rămâne pe un trend descendent în următoarele zile, oscilând într-un coridor de preț de 65-68 de dolari/baril. De altfel, au amintit analiștii, ”65 de dolari/baril este un preț destul de satisfăcător pentru principalele puteri petroliere, deci nu există vrem motiv să sperăm că OPEC + își va schimba programul pentru a crește producția într-un astfel de scenariu".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...