Prețul petrolului rusesc se DĂ ÎN SPECTACOL! Așa ceva, mai rar
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Pușculița lui Putin se umple de bani
Pușculița lui Putin se umple de bani
Țițeiul rusesc marca Urals s-a apropiat de 100 de dolari pe baril în Marea Mediterană, potrivit agenției internaționale de prețuri Argus. 

Potrivit datelor agenției, prețul țițeiului rusesc a urcat cu 3,2 dolari pe baril, la 99,14 dolari, cel mai ridicat nivel din 4 septembrie 2014, când prețul petrolului rusesc a urcat la 99,81 dolari pe baril.

Prețul petrolului este în creștere pe fondul tensiunilor geopolitice ridicate din lume, precum și a temerilor legate de o ofertă restrânsă de țiței din cauza redresării rapide a cererii, a precizat agenția citată.

Argus calculează, de asemenea, indicele Argus North Sea Dated pe baza prețurilor a cinci tipuri de petrol din Marea Nordului - Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk și Troll (BFOET). Potrivit agenției, Argus North Sea Date a depășit miercuri, 16 februarie, 100 de dolari pe baril pentru prima dată din septembrie 2014.

Urals se tranzacționează acum peste Brent, care costă în jur de 93 de dolari pe baril. Prețul petrolului Brent cu livrare în luna aprilie la bursa ICE din Londra a scăzut ușor cu 1,8%, până la 93,17 dolari pe baril.

Citește și Miliardar american, declarație ȘOC: Este aproape ca un război nuclear

Prețul petrolului Urals în Rusia este luat în considerare la calcularea taxelor de export pentru petrol și produse petroliere, precum și a taxei de extracție a petrolului (MET). Bugetul federal a fost construit pe un preț de referință al Urals pentru 2022 de 44,2 dolari pe baril.

În cazul în care prețul Urals crește peste sau scade sub prețul de bază, Ministerul de Finanțe cumpără sau vinde valută străină în conformitate cu norma bugetară. Pe 24 ianuarie - după o scădere bruscă a cursului de schimb al rublei - Banca Rusiei a anunțat că va suspenda achizițiile de valută de pe piață pentru Ministerul de Finanțe, ca parte a regulii bugetare, pentru a "reduce volatilitatea piețelor financiare".

Serviciul de presă al autorității de reglementare a declarat că decizia de a relua achizițiile de valută de pe piață va fi luată "ținând cont de situația actuală de pe piețele financiare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel