Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Contractele futures WTI cu livrare în februarie la NYMEX au scăzut cu 5,4%, până la 66,86 dolari pe baril, în momentul de vârf al deprecierii.
Cotațiile petrolului și-au accelerat declinul pe fondul temerilor legate de o scădere a cererii globale de combustibil din cauza unui val de infecții cu o nouă tulpină de coronavirus denumită "omicron". Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a descris noua tulpină ca fiind o amenințare, sugerând că vaccinurile disponibile ar putea să nu fie la fel de eficiente împotriva acesteia.
Răspândirea noii variante a virusului omicron a determinat Olanda să declare duminică un nou blocaj general. În perioada 19 decembrie - 14 ianuarie vor fi închise cafenelele, restaurantele, toate magazinele care nu comercializează produse de primă necesitate, precum și unitățile culturale și sportive. La rândul lor, autoritățile israeliene au anunțat că al cincilea val de coronavirus a început în țară, pe fondul răspândirii variantei omicron.
Anunțul de vineri al Departamentului american al Energiei privind vânzarea a 18 milioane de barili de petrol din Rezerva Strategică de Petrol (SPR) pentru a reduce prețul combustibililor a contribuit, de asemenea, la negativitatea pieței.
Citește și Pandemie și terorism. Ce s-a adeverit din profețiile lansate de americani în 1997
Citește și Arabia Saudită anunță CATRASTROFA: Va fi JALE în sectorul energetic
Citește și Polonia a găsit SOLUȚIA la criza energetică din Europa. La ce s-a gândit Varșovia
Acest lucru face parte dintr-un plan mai amplu al SUA de a vinde 50 de milioane de barili de petrol din Rezerva Strategică de Petrol în următoarele câteva luni, care a fost anunțat la sfârșitul lunii noiembrie. China, India și Coreea de Sud plănuiesc, de asemenea, să vândă petrol din rezerva strategică, a precizat Casa Albă.
Analistul Jeffrey Halley consideră că piața petrolului din această săptămână va fi foarte volatilă, dar expertul nu se așteaptă la o scădere puternică față de nivelurile actuale, deoarece țările participante la acordul OPEC+, dacă este necesar, pot reacționa rapid la scăderea prețului petrolului.
Experții consideră că riscurile de răspândire a unei noi tulpini de coronavirus care provoacă COVID-19 și planurile SUA, Chinei și Japoniei de a umbla la rezerve strategice vor continua să exercite presiune asupra prețurilor pe termen mediu. Aceștia se așteaptă ca prețurile petrolului să rămână foarte volatile și consideră că există riscul ca petrolul Brent să testeze zona de 68-70 dolari/baril.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...