În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
De ce s-a prăbușit prețul petrolului? Pentru că investitorii au tras concluzia că poate fi evitat un conflict de amploare în Orientul Mijlociu, unde sunt concentrați unii dintre cei mai importanți furnizori de țiței din lume. Cu alte cuvinte, nu trebui să-și mai facă griji în privința aprovizionării pieței.
În aceste condiții, ambele valori de referință au pierdut, spre sfârșitul sesiunii de tranzacționare de miercuri 3%, mai ales după ce Statele Unite au anunțat o creștere a stocurilor lor strategice de țiței.
Joi dimineață însă, prețurile au crescut. Astfel petrolul marca Brent din Marea Nordului a urcat la 87,58 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au recuperat 0,2%, ajungând la 82,89 dolari pe baril.
Într-o ultimă analiză a evoluțiilor de pe piață, analiștii băncii americane JP Morgan au constat că, la nivel global consumul de petrol a fost, de la începutul lunii aprilie, cu 200.000 de barili pe zi (bpd) mai mic decât prognoza inițială, cu o medie de 101 milioane bpd. De la începutul anului, cererea a crescut însă cu 1,7 milioane bpd, comparativ cu aproximativ 2 milioane bpd în noiembrie.
Iranul este al treilea producător ca mărime din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol, potrivit datelor Reuters, iar o relaxare a conflictului său cu Israelul ar reduce riscul de întrerupere a aprovizionării în Orientul Mijlociu.
„Petrolul Brent a revenit la nivelurile de dinaintea atacului din 1 aprilie asupra consulatului iranian, sugerând că prima de risc legată de tensiunile dintre Israel și Iran s-a erodat”, a comentat Vandana Hari, fondatoarea companiei de analiză a pieței petroliere Vanda Insights.
În Statele Unite, stocurile de petrol au crescut cu 2,7 milioane de barili la 460 de milioane de barili în săptămâna încheiată pe 12 aprilie, potrivit Energy Information Administration, aproape dublu aşteptărilor analiştilor, potrivit unui sondaj Reuters, care anticipa o creştere de 1,4 milioane de barili.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...