Ultimele tendințe ale prețului la aurului, ajustate la 19,8 luni, pot fi comparate cu evoluția prețurilor la țiței, ceea ce demonstrează că după acest interval de referință, prețul aurului are tendința de a se repercuta asupra prețului petrolului.
Deși nu este perfect, acest model de analiză este în general foarte precis. Uneori apar discrepanțe, cum a fost cazul invazia Rusiei în Ucraina, care a perturbat piața petrolului. Cu toate acestea, după fiecare dintre discrepanțe, prețurile se străduiesc să se realinieze și să revină la corelația lor istorică.
„Acest model prezice un minim la mijlocul anului 2024, urmat de o creștere spre sfârșitul anului”, se arată în raportul de piață elaborat de cei de la McClellan. Prin urmare, au apreciat ei, ”dacă prețul aurului va continua să atace noi valori record, acest lucru înseamnă că peste 19,8 luni prețul petrolului va merge pe același drum”.
Prognozele indică faptul că, în mod ideal, următorul minim ar trebui să aibă loc în jurul lunii iunie sau iulie 2024. Acestea fiind spuse, este de remarcat faptul că punctele de inflexiune ar putea să nu urmeze exact această cronologie și să apară ceva mai mai devreme sau puțin mai târziu.
Concluzia este că va veni un minim, deși pot apărea scăderi suplimentare ale prețurilor înainte de a se ajunge la acel punct. „Pe măsură ce se apropie vara, trebuie să avem în vedere și alți indicatori care pot influența aceste evoluții”, subliniază autorii raportului.
Deocamdată însă, petrolul s-a scumpit pe piețele mondiale pe fondul informațile privind scăderea stocurile strategice de țiței ale SUA și de datele economice care pledează în favoarea unei reduceri a dobândilor de către Rezerva Federală. Astfel, prețul barilului marca Brent din Marea Nordului cu livrare în luna iulie a recuperat 0,35%, până la 84,17 dolari. De partea cealaltă a Oceanului, barilul american WTI a câștigat 0,42%, până la 79,59%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...