Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Contractul West Texas Intermediate pentru luna ianuarie a pierdut 2,71 dolari, adică 3,80%, pentru a se stabili la 68,61 dolari pe baril. Contractul Brent pentru februarie a pierdut 2,79 dolari (3,67%), pentru a se stabili la 73,24 dolari pe baril, arată Reuters.
În timp ce acțiunile americane au trecut peste ultimele vești privind inflația, piețele petroliere au intepretat aceste date ca motive de îngrijorare. Indicele prețurilor de consum a crescut ușor cu 0,1% în noiembrie, după ce în octombrie a rămas neschimbat, în timp ce prețurile au crescut cu 3,1% față de anul trecut, potrivit Departamentului Muncii al SUA.
Traderii sunt îngrijorați de faptul că Fed nu deține controlul asupra inflația și va trebui să mărească din nou ratele dobânzilor, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.
Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat la începutul acestei luni că este "prematur" să se discute despre reducerea ratelor dobânzilor. Powell a precizat că banca centrală este pregătită să majoreze ratele dacă este necesar.
Flynn a spus că încrederea pieței petrolului a fost spulberată după o serie de șapte săptămâni de pierderi.
Prețul petrolului este în scădere, deoarece producția record din SUA, Canada și Brazilia se confruntă cu o economie precară a Chinei, ceea ce a generat îngrijorări în rândul traderilor că piața este suprasaturată.
Cererea de petrol de anul viitor ar urma să fie cu aproximativ 1 milion de bpd mai mică decât creșterea ofertei, potrivit lui Daniel Yergin, vicepreședinte al S&P Global.
"Atâta timp cât cererea și oferta domină, veți avea această presiune descendentă asupra prețului", a declarat Yergin luni la emisiunea "Squawk Box" de la CNBC.
Mai mulți membri OPEC și aliații lor, precum Rusia, au promis să reducă oferta cu 2,2 milioane de barili pe zi în primul trimestru din 2024. Traderii sunt însă sceptici că grupul va respecta aceste promisiuni.
Yergin a declarat că OPEC+ se confruntă cu o alegere între a continua să reducă oferta sau a elibera petrol pe piață pentru a lăsa prețurile să scadă și a submina producția din țările din afara grupului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...