Negrescu: Bugetarii ar trebui să primească un singur spor. Care este acesta
Bugetarii ar trebui să...
În această lună, prețul indiului a explodat, pur și simplu, atingând cele mai ridicate niveluri din ultimii aproape nouă ani. Creșterea cererii pentru metalul folosit la fabricarea ecranelor tactile pentru telefoane mobile a declanșat un raliu susținut de preocupările legate de o posibilă penurie.
Potrivit datelor din piață, la începutul acestei lunii mai, prețurile indiului pe piața fizică au fost în medie de aproximativ 345 dolari/kilogram în afara Chinei, cel mai ridicat din iulie 2015, în creștere de la 244 de dolari/kilogram, în luna martie.
Cererea puternică, suprapusă peste lucrările de întreținere planificată la exploatarea Teck Cominco, din Canada, și lipsa materiei prime au condus la această scumpire colosală, au spus comercianții. Creșterea prețului indiului a evidențiat deficitul de aprovizionare în afara Chinei.
DE CE ESTE INDIUL IMPORTANT?
Indiul este folosit la ecranele de televizoare și computere. Este utilizat pe scară largă în afișajele cu ecran plat ca oxid de indiu staniu (ITO) și în tehnologia cu fibre optice ca fosfură de indiu (InP).
„Indiul înregistrează o cerere crescută din partea consumatorilor care sunt brusc îngrijorați că nu vor putea să se aprovizioneze în viitor”, a comentat un jucător din piață. ”Lucrez cu indiu de peste 20 de ani și nu am văzut niciodată piața atât de dependentă de China”, a adăugat un altul
CONTEXT
China este cel mai mare producător de indiu din lume. Datele U.S. Geological Survey (USGS) arată că oferta Chinei de 650 de tone a reprezentat anul trecut 65% din oferta globală.
Exporturile de indiu ale Chinei au crescut cu 78% la 57 de tone în martie, după trei luni de scădere a livrărilor, potrivit furnizorului de date Trade Data Monitor (TDM).
Cu toate acestea, exporturile chineze în martie au fost cu 53% mai mici decât în aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor TDM. În plus, prețurile zincului din Londra au crescut cu aproape 20% luna trecută, din cauza aprovizionării limitate de materii prime.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bugetarii ar trebui să...
Comisia Europeană vrea...
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...