Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
"Lăsaţi-ne să terminăm toate discuţiile din interior şi vom veni cu soluţia. Eu îmi doresc un acord pe care să îl facem până la sfârşitul anului, la fel cum s-a făcut şi în Franţa. Nu e niciun secret. Mi-aş dori mai puţin să venim cu un act normativ. Dar dacă se va impune acest lucru, să fiţi siguri că vom veni şi cu act normativ. Producătorii români nu vor fi afectaţi. (...) Acordul este acord, cine îl încalcă, atunci folosim instrumentele guvernului, care se numesc acte normative", a subliniat premierul, precizând că, pentru moment nu a fost stabilită soluţia care va fi aplicată pentru reducerea preţurilor la produse alimentare de bază şi că se poartă discuţii pe această temă.
Lăsați-mă să termin!
"Încă lucrăm la sistem. Important este că încet-încet ajungem la un acord. Indiferent de ce sistem vom găsi împreună cu retailerii, distribuitorii - producătorii români nu vor fi afectaţi. De la acest principiu am pornit şi ne menţinem acest principiu. (...) Am primit o listă. Le-am spus şi ieri, la începutul şedinţei de guvern. Sunt discuţii la legume, fructe, să vedem care sortimente. (...) Lăsaţi-ne să terminăm şi vom ieşi şi vom comunica. Încă aşezăm lucrurile. E ca şi în negocierile politice, nu ne putem antepronunţa", a spus el.
Excepții de la Codul fiscal
În altă ordine de idei, premierul Ciolacu s-a declarat convins că vor trebui scoase anumite excepţii la Codul fiscal, dar a dat de înţeles că nu sunt vizate deocamdată cele din IT.
"PNRR prevede să începem să scoatem din excepţii. Da, cred că în viitor vor trebui scoase anumite excepţii. Asta nu înseamnă că, din analiza noastră preliminară, vom umbla la excepţiile din IT, în acest moment. Sunt excepţii de aproape 20 de ani, din câte ştiu eu şi au adus un lucru benefic, până acum, un hub important în România. Sunt excepţii la Codul fiscal de aproximativ 74 de miliarde. Este un lucru total anormal şi o recomandare venită de la toate organismele financiare internaţionale. Cu alte cuvinte, trebuie să revenim la un climat concurenţial egal în România. S-a terminat cu perioada excepţiilor peste excepţii", a spus Ciolacui.
Avem recomandările internaționale
În ce priveşte domeniile din care vor fi eliminate aceste excepţii, premierul a subliniat că nu a fost luată deocamdată o decizie. "Sunt ferm convins că, după ce vom lua decizia, vom veni şi vom comunica. Nu vom lua nicio decizie - avem recomandările internaţionale, în acest moment se face o analiză la Ministerul de Finanţe, dar nu vom lua nicio decizie până când nu vom sta de vorbă cu toţi actorii implicaţi", a spus Ciolacu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...