Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Prețul nichelului a crescut cu peste 10% în ultimele două zile, pe fondul întreruperilor apărute pe lanțul de aprovizionare și al relaxării politicii monetare a Chinei, explică agenția Bloomberg.
"Există o cerere puternică și stocuri mai mici la LME, ceea ce conduce la creșterea prețurilor și a primelor de aprovizionare. Oferta nu satisface cererea. Relaxarea politicii monetare și planurile de infrastructură pentru susținerea economiei din China, principalul consumator de nichel, a oferit, de asemenea, un impuls", au explicat experții de la BKS Express. Potrivit estimărilor sale, prețurile pe piața de nichel vor continua să crească pe termen scurt.
Relaxarea politicii monetare a Chinei consolidează cererea și sprijină redresarea economică. Banca Populară a Chinei a redus ratele dobânzilor cheie pe 20 ianuarie, pentru prima dată din aprilie 2020, pentru a susține economia, subliniază CNBC.
Pe fondul unei redresări economice mondiale post-pandemice, principalele contracte de la Bursa de Metale din Londra se află într-o stare de răsturnare de situație, cu prețuri la vedere mai mari decât cele la termen din cauza ofertei limitate.
Stocurile de nichel la LME au scăzut în fiecare zi din octombrie 2021, cifra prăbușindu-se de la peste 143.000 de tone la 94.830 de tone, potrivit Reuters. Piața de nichel este la cel mai ridicat nivel de la criza din 2007, ceea ce a determinat LME să înăsprească controalele. Prețurile la vedere sunt afectate și de oprirea producției la uzina de nichel Tagaung Taung din Myanmar, din cauza unor întreruperi de energie electrică, o instalație care produce 85.000 de tone de ferronichel pe an, potrivit Bloomberg.
Citește și ”Se va prăbuși!” Va fi urât. Avertismentul unui miliardar american
Tensiunea de pe piață este exacerbată de intenția Indoneziei, cel mai mare furnizor de nichel din lume, de a impune o taxă pe exportul de nichel în 2022. Pe viitor, președintele indonezian Joko Widodo intenționează să interzică toate exporturile de mărfuri pentru a sprijini producția locală de componente pentru mașinile electrice.
Creșterea prețurilor va stimula, de asemenea, cererea tot mai mare de vehicule electrice cu baterii litiu-ion, a căror materie primă este nichelul. China va fi principalul consumator al metalului, spun analiștii de la Aton. Analiștii J.P.Morgan se așteaptă ca utilizarea nichelului în baterii să crească cu 50% de la an la an în 2022, echivalentul a 127.000 de tone suplimentare. Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), cererea de nichel va crește de 19 ori până în 2040 din cauza modernizării mediului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...