Prima agenție de turism spațial oferă experiențe inedite
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Prima agenție de turism spațială oferă experiențe inedite
Prima agenție de turism spațială oferă experiențe inedite
Prima agenție de turism spațial din lume a fost lansată în Marea Britanie și vrea să ducă oamenii în aventura vieții lor, ducându-i la câteva sute de kilometri de Lună.

Rocket Breaks vrea să ducă oamenii în aventura vieții lor la bordul unor nave spațiale, care îi vor duce la câteva sute de kilometri de suprafața Lunii și vor face călătorii de 10 zile către Stația Spațială Internațională.

De asemenea, speră să meargă în vacanțe spațiale orbitale, unde călătorii spațiali se vor putea bucura de întâlniri cu astronauții și de cine cu trei feluri de mâncare spațială.

Fondatorul David Doughty, în vârstă de 40 de ani, a înființat compania în condiții de izolare și a crezut că are expertiza necesară pentru a face acest lucru, deoarece deține o companie de avioane și elicoptere private.

El a spus: "Oamenii par să fie fascinați de ideea de a merge în spațiu. Ne concentrăm pe servicii mai presus de venituri și pe oferirea celor mai bune servicii posibile tuturor clienților noștri, ne-am dat seama că aceste standarde sunt transferabile și, efectiv, procesele sunt aceleași, doar că destinația este diferită."

El a adăugat că câteva personalități celebre au fost contactate pentru a se interesa de pachetele lor, dar, de cele mai multe ori, interesul a venit din partea unor ''persoane care caută o experiență fără egal''.

Firma, care acum caută finanțare pentru a-și îmbunătăți marketingul și personalul, dorește, de asemenea, să ofere zboruri Zero-G pe Pământ cu un Boeing 727 care va zbura la 24.000 de picioare pentru a permite oamenilor să experimenteze imponderabilitatea.

De asemenea, vrea să le ofere oamenilor șansa de a experimenta zborul în spațiu într-un simulator, care îi va duce pe orbita Pământului, unde vor putea bea șampanie și face fotografii ale planetei, precum și plimbări spațiale simulate.

Rocket Breaks, care are un birou în Clitheroe, Lancashire, speră, de asemenea, să deschidă un hotel dedicat spațiului, unde oamenii vor putea face misiuni de antrenament în spațiu pe Pământ, potrivit DailyStar.

Țara care se mută în Metaverse din cauza schimbărilor climatice

Tuvalu, o țară insulară din Pacific, este de mult timp o cauză celebră pentru riscurile schimbărilor climatice.

Situat aproape la jumătatea distanței dintre Australia și Hawaii, arhipelagul format din nouă insule, în care locuiesc 12.000 de locuitori, este amenințat în mod activ de creșterea nivelului mării.

Până la 40% din capitala sa este sub apă la maree înaltă și, potrivit celor mai dure estimări de până acum, se preconizează că întreaga națiune din Pacific va fi complet sub apă până la sfârșitul secolului.

Simon Kofe, ministrul de externe al Tuvalu, a anunțat acum planul acesteia de a deveni prima națiune digitalizată din metavers, un tărâm online care folosește realitatea augmentată și virtuală pentru a ajuta utilizatorii să interacționeze.

Anul trecut, Kofe i-a îndemnat pe liderii mondiali să "ia măsuri îndrăznețe și alternative astăzi pentru a asigura viitorul" la summitul COP26 privind clima, în timp ce stătea în mare până la genunchi pentru a ilustra modul în care Tuvalu se află în prima linie a schimbărilor climatice.

Ministrul a explicat că țara a trebuit să ia lucrurile în propriile mâini - ceea ce include crearea unei versiuni virtuale a țării în metavers - deoarece mesajul său de la summitul de anul trecut nu a fost luat în seamă de lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...


pixel