Primul Airbus A330 înregistrat în România a aterizat la București

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Prima aeronavă wide-body a intrat oficial în flota companiei HiSky, odată cu aterizarea pe aeroportul Henri Coandă, se spune într-un comunicat al companiei transmis redacției.

Aeronava, care poartă numărul de înregistrare YR-KID, este singura de acest tip operată de o companie din România și a fost întâmpinată la București de tradiționalul salut al tunurilor de apă, pe calea de rulare a aeroportului. Odată cu recepționarea celui de-al optulea aparat de zbor din flotă, HiSky dobândește capabilitatea de a efectua zboruri regulate long curier și intră în galeria selectă a companiilor din Europa cu care pasagerii pot călători, fără escală, către orice continent.

Airbus A330-200 este unul dintre cele mai populare modele wide-body și se regăsește în flotele celor mai prestigioși operatori aerieni din lume. Cu o eficiență operațională în serviciu de 99.4%, și sistemul avansat de comandă fly-by-wire, aceasta aeronavă modernă și eficientă este apreciată, în principal, pentru fiabilitatea și performanțele sale, mai ales pentru călătorii de lungă durată. În versiunea aleasă de HiSky, aeronava este propulsată de două motoare puternice Rolls Royce Trent 772B și atinge o viteză de croazieră de 870 km/h, cu o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt.

2. -imagine fara descriere- (a3302_98517400.jpg)

Cu o lungime totală de 58,8 m și o anvergură de 60,3 m, A330-200 oferă un spațiu generos și în cabină, cu o configurație cu două culoare, care asigură un confort superior pasagerilor, chiar și pe distanțe lungi. Cabina este proiectată pentru a maximiza spațiul personal, oferind scaune mai largi și mai mult loc pentru picioare. Aeronava HiSky are o configurație cu două clase de servicii, business și economic, iar pasagerii care vor călători cu A330-200 se vor putea bucura, de asemenea de un sistem de entertainment la bord, cu ecrane individuale pentru care vor putea alege conținut dintr-o gamă largă de filme și muzică.

„Atunci când stabilim strategia de extindere a flotei pornim de la capabilitatea de care avem nevoie, apoi alegem cea mai bună aeronavă, care îndeplinește criteriile de autonomie, eficiență, și, nu în ultimul rând, confort pentru pasageri. În urma tuturor analizelor, A330-200 a reieșit ca cea mai bună opțiune pentru zboruri long curier și ne bucurăm că am reușit, într-un timp foarte scurt, să aducem aeronava la București, pregătită să înceapă zborurile. Încheiem, în curând, un an extrem de productiv pentru echipa HiSky, cu recorduri de pasageri, o poziție sus în topul principalelor companii care operează în România, trei noi aeronave în flotă și un număr mare de destinații în program. Pentru 2024, aeronava wide body și autorizarea pentru zboruri către SUA conturează perspective cu atât mai interesante și abia așteptăm să le împărtășim cu pasagerii noștri.”,  spune Iulian Scorpan, CEO HiSky

3. -imagine fara descriere- (a3306_86109000.jpg)

Destinațiile și programul zborurilor regulate pe care compania le va efectua cu noua aeronavă vor fi anunțate în perioada următoare.

 Noul Airbus A330 este cea de-a opta aeronavă care intră în flota HiSky. Până în acest moment, compania aeriană a operat 7 aeronave Airbus din familia A320, respectiv o aeronavă A319, patru aeronave A320 și două A321 neo, de producție 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps

Mine antitanc la Ikea! Gafă de proporții în Polonia

Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...


pixel