Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Nava de 20 de metri lungine s-a scufundat încet în timp ce bărbații înotau spre uscat, unde polițiștii au reușit să prindă doi din cei trei. Poliția s-a luptat timp de două zile pentru a tracta ambarcațiunea și a o aduce într-un port. La bordul ambarcațiunii au găsit în jur de 3 tone de cocaină pură în valoare de 100 de milioane de dolari.
A fost pentru prima oară când a fost caputurată o asemenea navă care face parte din flotila narco-traficanților sud-americani.
Traficanții de droguri din America de Sud caută noi modalități de a-și livra marfa în Europa, transportul cu submarinele fiind una dintre acestea.
Narco-submarinele au fost inițial folosite pentru transportul drogurilor din Columbia în America Centrală în anii 90 însă acest gen de transport a început să prindă din nou acum.
Aceste submarine sunt mai mult niște submersibile care mai mult plutesc și rareori se scufundă ănsă rămân de cele mai multe ori nedetectate. Cele mai multe dintre aceste submersibile sunt construire în jungla amazoniană și costă în jur de un milion de dolari, scrie The Wall Street Journal.
Cum profită traficanții de cocaină de pe urma pandemiei
Descoperirea unui astfel de narco-submarin în luna noiembrie a anului trecut a fost confirmarea zvonurilor conform cărora traficanții din America de Sud au început să transporte drogurile spre Europa cu aceste submersibile.
Autoritățile europene în domeniul combaterii traficului de droguri sunt puse în fața unei schimbări a ”regulilor jocului”.
O astfel de navă este construită din fibră de sticlă în jungla amazoniană, în apropierea orașului brazilian Macapa, de pe estuarul Amazonului. Astfel de ambarcațiuni sunt extrem de șubrede și periculoase, fiind poreclite și sicrie pe apă.
Spațiul pentru echipaj este unul foarte strâmt, printre baloții cu droguri, motor și cei 5.000 de litri de combustibil.
Echipajul unui astfel de submarin este constiruit din pilot și mecanic șiu câștigă în mod normal pentru o astfel de călătorie, câteva mii de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...