Primul submarin cu 3 tone de cocaină din America de Sud a ajuns în Europa
Autor: Oana Pavelescu | 20 oct 2020, 10:38
Submarinul a fost arestat de autoritățile spaniole.
Submarinul a fost arestat de autoritățile spaniole.
Într-un golf înghesuit, într-o dimineață devreme, anul trecut, poliția urmărea de pe costa Galiciei trei bărbați care ieșeau din trapa unei nave ciudate care abia se ițea la suprafața Oceanului Atlantic.

Nava de 20 de metri lungine s-a scufundat încet în timp ce bărbații înotau spre uscat, unde polițiștii au reușit să prindă doi din cei trei. Poliția s-a luptat timp de două zile pentru a tracta ambarcațiunea și a o aduce într-un port. La bordul ambarcațiunii au găsit în jur de 3 tone de cocaină pură în valoare de 100 de milioane de dolari.

A fost pentru prima oară când a fost caputurată o asemenea navă care face parte din flotila narco-traficanților sud-americani.

Traficanții de droguri din America de Sud caută noi modalități de a-și livra marfa în Europa, transportul cu submarinele fiind una dintre acestea.

Narco-submarinele au fost inițial folosite pentru transportul drogurilor din Columbia în America Centrală în anii 90 însă acest gen de transport a început să prindă din nou acum.

Aceste submarine sunt mai mult niște submersibile care mai mult plutesc și rareori se scufundă ănsă rămân de cele mai multe ori nedetectate. Cele mai multe dintre aceste submersibile sunt construire în jungla amazoniană și costă în jur de un milion de dolari, scrie The Wall Street Journal.

Cum profită traficanții de cocaină de pe urma pandemiei

Descoperirea unui astfel de narco-submarin în luna noiembrie a anului trecut a fost confirmarea zvonurilor conform cărora traficanții din America de Sud au început să transporte drogurile spre Europa cu aceste submersibile.

Autoritățile europene în domeniul combaterii traficului de droguri sunt puse în fața unei schimbări a ”regulilor jocului”.

O astfel de navă este construită din fibră de sticlă în jungla amazoniană, în apropierea orașului brazilian Macapa, de pe estuarul Amazonului. Astfel de ambarcațiuni sunt extrem de șubrede și periculoase, fiind poreclite și sicrie pe apă.

Spațiul pentru echipaj este unul foarte strâmt, printre baloții cu droguri, motor și cei 5.000 de litri de combustibil. 

Echipajul unui astfel de submarin este constiruit din pilot și mecanic șiu câștigă în mod normal pentru o astfel de călătorie, câteva mii de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

ALERTĂ NAȚIONALĂ decretată în China. Pierderile sunt uriașe

Incendii de pădure, temperaturi caniculare și nici o...

Haosul a pus stăpânire pe capitala Marii Britanii VIDEO

Locuitorii capitalei Marii Britanii au fost nevoiți să...

ANM anunță vreme SEVERĂ: Caniculă, furtuni și vijelii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...

Germania reduce TVA la gaze

Germania va reduce temporar TVA la gazele naturale, de la 19% la 7%, pentru...

Crossuri externe