Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Implicarea companiilor producătoare de tutun în lupta împotriva Covid-19 poate părea paradoxală pentru unii, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat că fumatul poate crește riscul de a se îmbolnăvi de reacții mai severe la această boală, scrie Bloomberg.
BAT se afla încă din aprilie 2020 în faza de testare preclinică a unui vaccin pe bază de plante prin intermediul unei filiale biotehnologice americane Kentucky BioProcessing. La acel moment și Philip Morris a declarat că unitatea sa canadiană Medicago, deținută parțial, se așteapta să înceapă testele pe oameni pentru un potențial vaccin.
Medicago al companiei Philip Morris folosește o particulă asemănătoare unui virus cultivat într-o rudă apropiată a plantei de tutun. Vaccinurile pe bază de plante imită virușii și permit sistemului imunitar al organismului să le recunoască și să creeze un răspuns imunitar, fără a fi capabile să infecteze sau să se reproducă.
Franța. Testele pentru adulţii nevaccinaţi nu vor mai fi gratuite
Acum, Toshifumi Tada, șeful departamentului de dezvoltare a afacerii cu vaccinuri de la Mitsubishi Tanabe Pharma, a declarat că filiala sa Medicago va solicita aprobarea canadiană pentru vaccinul său, care este obținut dintr-o plantă din familia tutunului, până la sfârșitul acestui an, scrie Financial Times.
Grupul farmaceutic cu sediul la Osaka se așteaptă ca cererea globală pentru vaccinurile sale anti-covdi să rămână puternică, deoarece noi tulpini de coronavirus continuă să apară, oferindu-i o oportunitate de a pătrunde pe o piață care a fost dominată de fruntași precum Pfizer, Moderna și AstraZeneca.
"Ca și în cazul gripei sezoniere, nu ne așteptăm ca cererea [pentru vaccinurile Covid] să dispară brusc și există încă multă incertitudine în ceea ce privește variantele emergente", a declarat Tada. "Credem că există valoare în extinderea opțiunilor pentru vaccinuri".
Niciun vaccin pe bază de plante nu a fost aprobat pentru utilizare la om, până acum. Dar susținătorii acestei tehnologii au declarat că astfel de vaccinuri sunt atractive deoarece frunzele plantelor cresc rapid, scurtând procesul de fabricație și reducând costurile. Producția mai rapidă, au adăugat ei, a făcut, de asemenea, mai ușoară adaptarea pentru a combate noi tulpini.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...