Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a încheiat şedinţa în creştere cu 7,13%, adică un avans de 1.204,57 puncte. Este cea mai mare creştere înregistrată de bursa japoneză într-o singură şedinţă după luna februarie 2016 în termeni procentuali şi după luna septembrie 2015 ca puncte.
Bursa de Valori București scade, urmând trendul platformelor europene
Indicele Kospi al bursei sud-coreene a înregistrat un salt de 8,6%, alimentat de optimismul provocat de pachetul guvernamental de sprijinire precum şi de măsurile de stimulare adoptate peste hotare.
În China, indicele Hang Seng al bursei de la Hong Kong a crescut cu 4,49%, în timp ce bursa de la Shanghai a încheiat şedinţa în creştere cu 2,34%, iar cea de la Shenzhen un salt de 2,37%.
Shinichi Yamamoto, trader la Okasan Securities subliniază însă că, pe termen scurt, pieţele financiare vor continua să reacţioneze exagerat, fie în creştere, fie în scădere, dat fiind faptul că nu se întrevede încă sfârşitul pandemiei de coronavirus.
Analiştii sunt de părere că băncile centrale şi guvernele trebuie să implementeze măsuri de politică monetară şi fiscală curajoase pentru a evita riscul unei crize a creditului care să afecteze sistemul financiar global.
Un exemplu în acest sens este Rezerva Federală americană, care a anunţat luni un nou pachet de măsuri destinat salvării economiei americane de la gravele consecinţe ale pandemiei de Covid-19. Printre aceste măsuri se numără achiziţionarea nelimitată de obligaţiuni şi diferite mecanisme pentru a veni în mod direct în ajutorul companiilor.
Cu toate acestea, analiştii sunt de părere că acest pachet nu va putea contracara pagubele pe termen scurt provocate de măsurile de carantină şi de concedieri. Economiştii de la JPMorgan estimează că solicitările noi de ajutoare de şomaj au înregistrat o creştere record de 1,5 milioane săptămâna trecută şi de asemenea prognozează o cădere de 14% în ritm anual a PIB-ului SUA în al doilea trimestru în timp ce în cazul Europei mizează pe o prăbuşire a PIB de aproape 24%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...