Prinţul William se alătură tatălui său: "Ar fi un dezastru absolut". Apel dramatic pentru climă

Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Prinţul William s-a alăturat joi apelului pentru climă al tatălui său, prinţul Charles, înainte de summitul COP26 din Glasgow (Scoţia), care a pledat timp de zeci de ani pentru luarea de măsuri împotriva schimbărilor climatice, cu mult înainte ca această problemă să devină o chestiune frecvent abordată

Nepotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, pare că a preluat ștafeta de la tatăl său și avertizează asupra pericolului major pentru planetă, pe care îl reprezintă schimbările climatice.

"Nu a fost un drum uşor pentru el şi cred că ştiţi că a fost cu un pas înainte când a avertizat despre unele dintre aceste pericole", a declarat William, în vârstă de 39 de ani, într-un interviu pentru BBC.

"Ar fi un dezastru absolut" dacă George, fiul cel mare al prinţului William, ar trebui "să vorbească cu voi peste 30 de ani, repetând aceleaşi lucruri, pentru că până atunci, va fi prea târziu", a mai spus William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

Înainte de COP26 din Glasgow, care începe pe 31 octombrie, prinţul William i-a îndemnat pe liderii mondiali să acţioneze.

"Vreau ca lucrurile de care m-am bucurat, aer liber, natură, mediu, vreau să fie mereu acolo pentru copiii mei şi nu doar pentru copiii mei, ci pentru copiii din toată lumea", a mai spus el.

"Dacă nu suntem atenţi, vom fura viitorul copiilor noştri prin ceea ce facem acum", a insistat el.

Într-un interviu acordat BBC şi difuzat luni, tatăl său, prinţul Charles, în vârstă de 72 de ani, s-a declarat îngrijorat că liderii lumii care se vor reuni la Glasgow nu vor face decât să vorbească, în loc să ia măsuri pentru a reduce drastic emisiile de gaze cu efect de seră.

 

Ce se va decide la COP26?

 

Majoritatea țărilor își vor stabili planurile de reducere a emisiilor înainte de începerea summitului, așa că ar trebui să ne dăm seama de la începutul reuniunii dacă suntem pe drumul cel bun.

Totuși, BBC notează că pe parcursul celor două săptămâni ne putem aștepta și la noi anunțuri.

Citește și: Hidroelectrica iese la atac: Furnizorii de energie refuză să cumpere electricitate mai ieftină, pe termen lung

Câteva dintre posibilele anunțuri ar putea include:

- Trecerea mai rapidă la mașinile electrice;

- Accelerarea eliminării treptate a energiei pe cărbune;

- Tăierea mai puțini copaci;

- Protejarea mai multor persoane de impactul schimbărilor climatice, cum ar fi finanțarea sistemelor de apărare costieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa / Foto: Freepik
Ferma. Foto: Pexels.com
Foto: Reuters
Wall Street. Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Seminte. Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Donald Trump

Skype, mesajul de adio pentru utilizatori

Aplicaţia de mesagerie Skype va fi închisă, iar...

Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Baraj. Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF)
Freepik.com
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Freepik.com
Cheile casei
Freepik.com
Foto: Freepik.com

pixel