Conform informațiilor din piață, se pare că OTP ar fi solicitat suma de 500 de milioane de euro pentru achiziționarea băncii din România, scrie Economica.net.
Este de remarcat faptul că în piața bancară românească se întâlnește pentru prima dată situația în care o instituție de credit, care și-a manifestat intenția de vânzare și a deschis procesul de due diligence, având două bănci interesate, dintre care una a renunțat ulterior, se confruntă cu o tranzacție blocată, cel puțin în acest moment.
Surse din Banca Centrală și din sectorul bancar sugerează că vânzarea OTP Bank "nu s-a finalizat încă, iar motivele rămân necunoscute". Din sfera politică, se aduc alte informații care indică că tranzacția dintre OTP Bank și BT, care părea sigură săptămâna trecută, a fost temporar blocată de o contestație depusă de o altă bancă în privința contractului de vânzare-cumpărare. Potrivit surselor de pe piață, OTP ar fi solicitat suma de 500 de milioane de euro pentru banca din România. Această sumă ar include și liniile de credit contractate la banca-mamă, precum și alte obligațiuni de plată, inclusiv comisioanele auditorilor, totalizând aproximativ 25 de milioane de euro, remarcă Economica.net.
OTP Bank România a înregistrat un profit net consolidat de 236 milioane lei în primele nouă luni
OTP Bank România a înregistrat un profit net consolidat de 236 milioane lei în primele nouă luni ale acestui an, după o creştere cu 15% a venitului total, a anunţat vineri banca.
Conform sursei citate, profitul operaţional înregistrat în primele nouă luni a fost de 203 milioane lei, în creştere cu 39% faţă de acelaşi interval al anului trecut, după o creştere cu 15% a venitului total, în timp ce venitul net din dobânzi a urcat cu 6% y-o-y, iar comisioanele nete au crescut cu 15%, în mare parte din zona comisioanelor din depozite şi tranzacţii.
Potrivit băncii, cheltuielile de exploatare au crescut cu 7% comparativ cu perioada similară din anul trecut, însă sub nivelul ridicat al inflaţiei care s-a situat la o valoare de 2 cifre până în luna august 2023, cu presiune şi asupra cheltuielilor salariale, compensată parţial de contribuţia mai mică la Fondul de Garantare al Depozitelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...