Producătorii elvețieni de ciocolată au fost puși în dificultate
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Producătorii elveţieni de ciocolată au început să ofere reduceri de preţ fără precedent
Producătorii elveţieni de ciocolată au început să ofere reduceri de preţ fără precedent
Producătorii elveţieni de ciocolată au început să ofere reduceri de preţ fără precedent, în încercarea de a contracara cererea slabă în perioada sezonului cheie pentru Sărbătorile Pascale, cumpărătorii fiind interesaţi mai degrabă de hârtie igienică decât de iepuraşi de ciocolată, transmite Bloomberg.

Firma Lindt & Spruengli AG oferă reduceri online de preţuri de până la 30% pentru întreaga sa gamă de produse de Paşte. Laederach, un alt producător elveţian de ciocolată premium, a renunţat la tradiţia sa de a nu oferi reduceri de preţ. Aceasta în condiţiile în care retailerii din Europa şi America de Nord oferă reduceri de până la 50%.

Ce alimente și servicii s-au scumpit ENORM în ultimul timp

Într-un moment în care în întreaga lume au fost introduse măsuri de carantină, pentru a limita răspândirea coronavirusului, iar numărul persoanelor în şomaj a crescut exploziv, consumatorii se concentrează pe produsele alimentare de bază şi renunţă la dulciuri. Lindt, cel mai mare producător mondial de ciocolată premium, a livrat produsele de Paşte către retaileri înainte ca epidemia de coronavirus să fie declarată pandemie. În prezent, magazinele proprii ale Lindt sunt închise şi din cauza interzicerii călătoriilor, ciocolata rămâne pe rafturile magazinelor de tip duty-free.

Potrivit analiştilor de la Bank Vontobel AG, vânzările din perioada Sărbătorilor Pascale reprezintă aproximativ 15% din vânzările totale ale Lindt. Din cauza coronavirusului vânzările Lindt ar putea scădea cu 14% în prima jumătate a acestui an, cele mai afectate fiind vânzările mărcii americane Russell Stover.

Atât Lindt cât şi Laederach au înregistrat o creştere a vânzărilor online, însă aceste vânzări nu se vor ridica la nivelul vânzărilor pierdute în magazine deoarece achiziţiile de ciocolată sunt deseori cumpărături din impuls (neplanificate).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel