Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zile
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Producţia de cărbune a României va scădea anul acesta cu 12,5%, până la 2,705 milioane tep (echivalentul unei tone de petrol), în timp ce importurile se vor diminua cu 40,3%, la 210.000 tep, conform estimărilor Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.
Ultima prognoză a echilibrului energetic semnalează că, până în anul 2026, dinamica producţiei de cărbuni cât şi importul acestora sunt prevăzute în scădere, pe măsură ce alte capacităţi de producţie de energie vor fi puse în funcţiune. Astfel, în 2024 producţia se va reduce cu 6,7% (la 2,525 milioane tep) şi importurile cu 6,7% (la 195.000 tep), în 2025 cu 8,6% (la 2,31 milioane tep), respectiv cu 4,5% (la 185.000 tep) şi în 2026 cu 10,2% (la 2,075 milioane tep), respectiv cu 2,5% (la 180.000 tep).
Măsuri în vremuri de criză
CNSP subliniază că, în 2022, contextul internaţional dificil, în care a fost necesară reducerea dependenţei de importul de gaze naturale, peste care s-au suprapus consecinţele unui an secetos, cu rezultate nefavorabile asupra obţinerii energiei hidroelectrice, a impus utilizarea suplimentară a cărbunelui, ceea ce a implicat şi o uşoară majorare a producţiei interne, estimată la 2,8%. În ceea ce priveşte importul, se apreciază că acesta a înregistrat reduceri semnificative, respectiv -17,5% pentru cărbuni şi -27,7% pentru cocs. Cea mai mare parte a resurselor de cărbune a fost utilizată pentru producerea energiei electrice şi termice (89,3%).
Cu toate acestea, în România, există noi proiecte energetice menite să înlocuiască industria extractivă.
Anunțul Tinmar Energy după semnarea contractelor cu CE Oltenia
În linie cu politicile de decarbonizare și independența energetică a Uniunii Europene, pentru a ne putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră, este nevoie ca energia din surse regenerabile să aibă o pondere mai mare în mixul energetic și să asigurăm o mai mare eficiență energetică. În acest scop, Grupul Tinmar alocă pentru investiții în energie regenerabilă un capital de aproximativ 150 milioane de euro pentru următorii 3 ani de zile pentru a continua politica de expansiune.
Astfel, compania are 3 direcții strategice investiționale:
O primă componentă investițională se referă la parteneriatul cu CEO către care compania va aloca peste 50% din capitalul investițional.
O a doua componentă investițională va fi alocată pentru achiziționarea de parcuri operaționale, în timp ce a treia componentă investițională, va fi alocată dezvoltării și construcției de parcuri fotovoltaice de la zero, inclusiv cu baterii de stocare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Guvernul urmează să adopte în...
Proiectul de ordin prevede amânarea și anularea unor...
Gigantul rus Gazprom a raportat...
România și Bulgaria...
Alegerile din SUA pot afecta...
Cursul valutar comunicat de...
O analiză dată publicităţii...
ANPC propune noi reglementări pentru informarea...
Netflix extinde parteneriatul cu NBCUniversal iar...
Laurenţiu Neculaescu,...
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în...
Coreea de Nord a trimis soldați...
După un început de săptămână...
Angajaţii a peste o sută de...
Un abces dentar este o acumulare de puroi care poate...
Germania are nevoie de reforme şi investiţii pentru a...
Probabilitate confirmată de reprezentantul Kremlinului,...
Legislația în vigoare reglementează strict dobânzile...
Este vorba despre Zhang Yiming, a cărui avere este...
Laurenţiu Neculaescu,...
Australia este cel mai mare...
Laurențiu Neculaescu,...
Grupaj de știri.