Consumul și importurile de energie în România, în scădere în 2023
Aceste scăderi sunt semnale...
Scăderea producţiei industriale ca serie brută a fost determinată de declinul înregistrat în cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-1,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,1%) şi industria prelucrătoare (-0,8%).
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, evoluţia producţiei industriale a fost cauzată de scăderile înregistrate de industria extractivă (-1,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,2%) şi industria prelucrătoare (-0,8%).
În luna iulie 2019, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 2,9% ca serie brută în condiţiile în care industria prelucrătoare a consemnat un avans de 3,7%, iar industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 1,3%, respectiv cu 1,1%.
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în iulie producţia industrială a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 3,3%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,2%), industria extractivă (-3,6%) şi industria prelucrătoare (-2,2%).
Citește și Ecomonia mondială încetinește mai repede decât s-a crezut
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) s-a redus cu 3%, ca efect al scăderilor din industria extractivă (-7,4%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,8%) şi industria prelucrătoare (-2,5%).
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 6,4%, din cauza declinului industriei extractive (-7,4%), producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,7%) şi industriei prelucrătoare (-4,4%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Aceste scăderi sunt semnale...
Aurul a marcat miercuri un nou...
Conform informațiilor furnizate...
Această mișcare ar putea...
Comisia Europeană a aplicat o amendă de 462,6 milioane...
Sindicatul a aprobat oferta,...
Operatorul național de...
Preţurile alimentelor,...
Bună dimineața! Astăzi vă aducem noutăți de interes din...
Inflația împinge prețul untului în Rusia la cote...
Parlamentul României urmează să...
După mai multe zile de...
Consiliul Național al...
Inginerii continuă să fie unii dintre cei mai căutați...
România are o nouă problemă...
TerraPower, care caută să...
Activiștii Greenpeace...
Ministerul Finanțelor (MF) a...
Ministerul Afacerilor Externe a...
Siemens își întărește activitățile de automatizare...
Societe Generale a anunțat o remaniere a echipei de...
Conform studiului ”Profil de...
Cargus: pregătiri pentru cel mai plin Black Friday de...