În perioada octombrie-decembrie 2019, producţia de hidrocarburi a OMV a urcat până la un nivel record 505.000 barili echivalent petrol pe zi, de la 480.000 barili echivalent petrol pe zi în trimestrul al treilea, iar contribuţia OMV Petrom a crescut uşor până la 152.000 de barili echivalent petrol pe zi, de la 150.000 de barili echivalent petrol pe zi.
Cu toate acestea, marja de rafinare a OMV (un indicator al profitabilităţii afacerilor cu petrol şi gaze naturale) a scăzut până la 5,02 dolari pentru un baril de echivalent petrol în trimestrul patru, de la 5,46 dolari pe baril în trimestrul al treilea. În cazul OMV Petrom, marja de rafinare a scăzut semnificativ până la 4,68 dolari pentru un baril de echivalent petrol în trimestrul patru, de la 6,46 dolari pe baril în trimestrul al treilea.
De asemenea, OMV a informat că vânzările sale totale de produse rafinate au scăzut până la 5,17 milioane tone în trimestrul patru, de la 5,60 milioane tone în trimestrul al treilea, în timp ce vânzările de gaze naturale au crescut semnificativ până la 44,71 Twh, de la 27,17 Twh.
Citește și OMV Petrom a transferat 40 de zăcăminte de ţiţei şi gaze din România
"Din cauza eliminării profiturilor intersegmentale, vom înregistra un efect negativ de câteva zeci de milioane de euro în trimestrul patru 2019" a informat grupul austriac. Grupul OMV urmează să dea publicităţii rezultatele financiare pentru trimestrul patru 2019 în data de 6 februarie 2020.
OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri deţine 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.