PROGNOZA METEO. Furtuni în weekend. ANM anunţă patru săptămâni cu vreme schimbătoare

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
PROGNOZA METEO 25 octombrie. Ce se întâmplă în ultima săptămână din octombrie
PROGNOZA METEO 25 octombrie. Ce se întâmplă în ultima săptămână din octombrie
Ploi, descărcări electrice şi intensificările ale vântului, până sâmbătă dimineaţă, în special în nord-vestul, centrul şi sud-vestul ţării. ANM a actualizat şi prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

 Meteorologii anunţă că, până sâmbătă dimineaţă, se vor semnala ploi, în urma cărora se vor acumula cantităţi însemnate de apă, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, în special în nord-vestul, centrul şi sud-vestul ţării. În Bucureşti, vremea va fi caldă, dar spre seară vor fi înnorări şi averse.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea meteorologică, arătând că, de vineri de la ora 10.00, până sâmbătă, la aceeaşi oră, vor fi ploi, cu cantităţi de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată şi intensificări ale vântului.

„În intervalul menţionat va ploua în general moderat cantitativ în nord-vestul teritoriului. În centru, sud-vest şi pe alocuri în rest, după-amiaza şi noaptea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi izolat căderi de grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi pe suprafeţe mici, mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, 30…40 l/mp”, au transmis meteorologii. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

CUTREMUR în această dimineață! Ce magnitudine a avut

În Bucureşti, vremea va fi caldă. Cerul va avea înnorări temporare şi mai ales spre seară şi la începutul nopţii va creşte probabilitatea pentru averse slabe, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

ANM a emis prognoza ANM pentru perioada 20 septembrie – 18 octombrie. Patru săptămâni cu vreme schimbătoare

Prima lună de toamnă se va încheia sub auspiciile instabilității și ale temperaturilor scăzute. Meteorologii ANM anunță că în ultima parte a lunii septembrie și în primele săptămâni din octombrie vremea va fi schimbătoare.

În prima parte a intervalului, vom avea de a face cu o răcire accentuată. Va și ploua mult în cea mai mare parte a țării. Apoi, valorile termice vor reveni la normalul din această perioadă.  În ceea ce privește debutul celei de-a doua luni de toamnă, octombrie vine cu temperaturi ridicate în mai multe zone. Ploile vor fi din ce în ce mai rare. Iată prognoza pentru fiecare dintre cele 4 săptămâni care urmează:

Prognoza ANM pentru 20 septembrie – 27 septembrie

De lunea viitoare, valorile termice urmează a fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cel mai mult temperaturile vor coborî în regiunile nord-vestice și nord-estice.

La capitolul precipitații, ANM anunță că va ploua mai mult în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul țării vor fi cantități normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru 27 septembrie – 4 octombrie

Finalul primei luni de toamnă vine cu o temperatura medie a aerului care va avea valori normale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi sub nivelul normal pentru această perioadă, în special în sud-vestul țării.

Prognoza pentru 4 octombrie – 11 octombrie

Debut călduros de octombrie. În intervalul 4 – 11 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate de cele normale pentru acest interval, mai ales în regiunile sud-vestice. De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vreme normală în săptămâna 11 octombrie – 18 octombrie

În ultima săptămână din actuala prognoză, intervalul 11 octombrie – 18 octombrie, valorile termice şi cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

”Estimările meteorologice pentru aceste săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, anunță ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară

pixel