Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
În Banat, vremea, caldă în primele zile ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra maxime termice, în medie, de 25 - 27 de grade, se va răcori ulterior, astfel încât, în jurul datei de 13 mai, media regională a temperaturilor maxime va fi de 20 de grade. Va urma un proces de încălzire, iar între 15 şi 23 mai valorile termice diurne se vor situa între 22 şi 25 de grade, caracterizând un regim termic normal pentru această perioadă. Nopţile vor fi răcoroase la începutul intervalului, când media minimelor nocturne va fi de aproximativ 7 grade, apoi valorile termice vor fi în creştere spre 10 - 12 grade în intervalul 12 - 23 mai. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere începând cu data de 12 mai, dar averse mai însemnate cantitativ şi pe arii mai extinse se vor semnala cu precădere în jurul datelor de 12 şi 13 mai, precum şi în intervalul 17 - 19 mai.
În Crişana, vremea va fi deosebit de caldă la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 25 - 27 de grade, apoi se va răcori şi, pe 13 şi 14 mai, media regională a maximelor diurne va fi de aproximativ 19 grade. Va urma o încălzire a vremii, iar între 15 şi 23 mai se vor înregistra, în medie, valori de 22 - 24 de grade, caracterizând o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic, pentru această perioadă. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de temperaturi în creştere în primele nopţi, de la 5 - 6 grade la început, spre 11 grade pe 13 mai. Ulterior, valorile termice minime vor avea uşoare variaţii, dar se vor încadra, în general, între 10 şi 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 12 - 23 mai, dar în jurul datelor de 13 şi 18 mai ploile se vor semnala pe arii extinse şi pot fi mai importante cantitativ.
În zona Transilvaniei, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme caldă, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va fi de 22 - 23 de grade în primele trei zile ale săptămânii. Pe 13 mai vremea se va răcori, media maximelor va fi de 17 grade, după care se va încălzi treptat şi, în intervalul 15 - 23 mai, se vor înregistra valori termice diurne cuprinse, în general, între 21 şi 23 de grade. Temperaturile nocturne vor fi în creştere la începutul intervalului, de la două grade în prima noapte, spre 6 - 8 grade între 12 şi 15 mai, iar în intervalul 16 - 23 mai se vor înregistra minime nocturne de 8 - 10 grade. Începând cu data de 12 mai se vor semnala ploi în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar pe 12 şi 13 mai, precum şi între 17 şi 20 mai, acestea pot fi pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ.
În Maramureş, vremea va fi deosebit de caldă în primele zile, când se vor înregistra maxime diurne de 23 - 25 de grade, în medie, apoi se va răci şi, pe 13 şi 14 mai, media temperaturilor diurne va fi de 18 grade. Va urma un proces de încălzire, astfel încât, între 15 şi 23 mai, regimul termic diurn va fi caracterizat prin valori situate între 20 şi 24 de grade, cele mai ridicate fiind de aşteptat în jurul datei de 17 mai şi, din nou, spre sfârşitul intervalului. Temperaturile nocturne vor fi în creştere la începutul intervalului de prognoză, de la 4 grade în prima noapte, spre 10 grade pe 13 mai, iar apoi se vor situa, în general, între 9 şi 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată începând cu data de 12 mai, dar averse mai însemnate cantitativ şi pe arii mai extinse se pot consemna cu precădere în jurul datelor de 13 şi 19 mai.
Citește și: Cel mai rece aprilie din ultimii 20 de ani. Ce înseamnă acest lucru
În regiunea Moldovei, în primele două zile, vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 22 de grade. Până în data de 13 mai valorile termice vor fi în scădere cu 5 - 6 grade, apoi vor creşte din nou, astfel încât, la sfârşitul primei săptămâni a intervalului de prognoză şi la începutul celei de a doua, temperaturile maxime vor atinge, în medie, 24 - 25 de grade. În zilele care vor urma, regimul termic diurn se va menţine constant, caracterizând o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic. Temperaturile minime vor fi în creştere până în jurul datei de 17 mai, când se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade, valoare ce va caracteriza regimul termic nocturn până la finalul intervalului de prognoză. Ploi slabe, pe arii restrânse, se pot semnala aproape în fiecare zi, începând cu data de 12 mai.
În Dobrogea, în prima săptămână, maximele termice vor avea variaţii de la o zi la alta. Cele mai răcoroase zile vor fi în 12 şi 13 mai, când media lor se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea mai caldă zi va fi 15 mai, când media va atinge 23 - 24 de grade. În cea de-a doua săptămână nu vor fi variaţii termice semnificative. Media temperaturilor minime va fi în creştere de la 7 - 8 grade, în prima dimineaţa, până în jurul a 14 grade, în data de 17 mai, apoi nu se va modifica semnificativ. Ploi slabe se vor semnala, pe arii restrânse, în primele două zile ale intervalului de prognoză, iar în rest probabilitatea de ploaie va fi redusă.
În Muntenia, la începutul intervalului, valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară, până la medii în jurul a 22 de grade. La mijlocul primei săptămâni, maximele termice vor marca o scădere spre valori medii de 19 grade. Apoi, după data de 14 mai, temperaturile maxime vor fi din nou în creştere treptată până la valori, în medie, de 25 - 26 de grade, iar până spre sfârşitul intervalului vor mai fi uşoare variaţii, dar media regională nu va coborî sub 24 de grade. Media temperaturilor minime va fi în creştere de la 5 - 6 grade în prima dimineaţa, până în jurul a 12 grade la începutul celei de-a doua săptămâni. Ulterior, variaţiile termice nocturne nu vor fi semnificative. Averse, în general slabe cantitativ, se vor putea semnala aproape în fiecare zi, începând cu data de 12 mai.
În Oltenia, în primele două zile ale intervalului, temperaturile diurne vor fi în creştere uşoară, până la valori medii în jurul a 23 de grade. În data de 13 mai, maximele termice vor marca o scădere spre medii de 19 - 20 de grade. În a doua jumătate a primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi din nou în creştere treptată spre valori, în medie, de 25 - 26 de grade, iar până spre sfârşitul intervalului vor mai fi uşoare variaţii şi media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 24 de grade. Temperaturile minime vor avea tendinţa de creştere de la valori medii de 6 - 7 grade în prima dimineaţa, până la aproximativ 12 grade, la începutul celei de-a doua săptămâni. Ulterior, variaţiile termice nocturne nu vor fi semnificative, iar media acestora va fi de 11 - 13 grade. Probabilitatea pentru averse, posibil mai însemnate cantitativ, va fi mai mare în zilele de 12 şi 13 mai şi în jurul datei de 18 mai.
La munte, intervalul va debuta cu temperaturi diurne în creştere, până la valori medii de 15 grade. În intervalul 11 - 13 mai, temperaturile maxime vor marca o scădere, spre 9 - 10 grade, în medie. După data de 14 mai, valorile maxime vor creşte şi, până la sfârşitul intervalului, deşi vor mai fi uşoare variaţii, media acestora se va menţine la 13 - 15 grade. Temperaturile minime vor avea variaţii pe parcursul celor două săptămâni, iar media acestora se va situa între 3 şi 7 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în intervalul 16 - 19 mai. Probabilitatea pentru averse, posibil însemnate cantitativ, se va menţine ridicată după data de 12 mai. Pe crestele montane înalte vor mai fi posibile precipitaţii mixte. AGERPRES
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...