Potrivit propunerii la calculul pensiei ar trebui avute în vedere toate veniturile pentru care s-au plătit contribuții, nu doar sporurile permanente.
Există această prevedere și în Legea 127 și știm foarte bine că până mai recenta majoritate PNL-USR a prorogat-o. Procedural nu cred că până la 1 ianuarie va putea intra în vigoare deoarece va intra ulterior în discuție bugetul pe anul următor și știți că bugetul se face pe legile în vigoare.
Nu avem nici măcar un guvern care să facă un buget. Oricum, prevederea există în legea pensiilor, dacă ne referim la cea asupra acordului global sau a altor sporuri care nu au fost incluse în baza de calcul din cauza sau datorită legilor în vigoare la acel moment", a spus, la "Decisiv", Marius Budăi, fost ministru al muncii și deputat PSD.
Avertismentul lui Putin: Nu vă jucați cu noi, avem suficiene ARME
Lia Olguţa Vasilescu, veste proastă despre pensii pentru milioane de români
Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, actual primar al Craiovei, a dezvăluit o veste proastă despre pensii pentru milioane de români.
Lia Olguţa Vasilescu a explicat că toate calculele şi proiectele de lege făcute în trecut pentru majorarea pensiilor în România au fost în zadar.
Fostul ministru al Muncii, din partea PSD, a declarat că, potrivit angajamentelor luate de Guvernul Cîţu prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), bugetul sistemului de pensii va scădea, iar majorările nu vor mai fi posibile decât în anumite condiţii.
Anunţul vine la scurt timp după ce actualul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că pensiile vor creşte de anul viitor.
"Cea mai proastă veste este că prin PNRR şi-au asumat să facă nişte modificări la sistemul de pensii. Fiind pe fonduri europene, când ţi-ai asumat obiective şi nu le atingi, pierzi toţi banii.
Ce scrie acum în PNRR nu se mai poate modifica foarte mulți ani. Degeaba vine PSD la guvernare, ei și-au asumat deja aceste obiective într-o lipsă crasă de experiență, PNRR nu a fost supus dezbaterii.
Legea 127, aprobată în 2019, prevedea că bugetul de pensii trebuie să fie de 11,7% din PIB. În PNRR scrie că procentul nu are voie să depășească 9,4% din PIB. Asta înseamnă că toate pensiile vor scădea!
Un alt obiectiv este reintroducerea unui ”mecanism de frânare” – dacă se depășește acest procent, să nu se mai permită o creștere a pensiilor, nici măcar indexarea cu rata inflației”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu pentru Realitatea Plus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...