Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
"Proiectul de buget o să fie gata în prima parte a anului viitor. Majoritatea detaliilor sunt puse la punct. Ceea ce ştim foarte bine este că ţintim deficit bugetar în jur de 7% sau mai bine, în funcţie de cum vor decurge discuţiile, dar în acest moment acestea sunt detaliile. Aşteptăm, pentru avea toate informaţiile, şi estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. Ştiţi foarte bine că bugetul se fundamentează pe estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. După aceea putem vorbi şi despre ceilalţi indicatori macroeconomici", a afirmat prim-ministrul, la Palatul Parlamentului, după votul de învestitură.
Cîţu a reiterat că noul guvern nu va majora sau introduce noi impozite şi taxe. În ce priveşte obiectivul anunţat de "rectificare a unor dezechilibre", premierul a spus că acest lucru nu implică eliminarea vreunei facilităţi fiscale.
"Este singurul program de guvernare din România în care scrie negru pe alb: nu vor fi introduse taxe noi şi nu vor creşte taxele. (...) Sunt dezechilibre mai multe, de exemplu, relaţia între stat şi cetăţean. Este un dezechilibru în Codul fiscal în România şi trebuie echilibrat. Am spus şi astăzi în Parlament: statul şi cetăţeanul trebuie să fie pe picior de egalitate. Despre asta e vorba. Nu e vorba despre eliminarea niciunei facilităţi fiscale, din contră", a spus el.
Citește și Cutremur în România. Al 17-a din luna decembrie
Întrebat dacă este sigur de majoritatea din Parlament în eventualitatea unei moţiuni de cenzură, Cîţu a declarat că actuala coaliţie este pregătită pentru o guvernare stabilă şi de durată. "Sunt sigur de această coaliţie de centru dreapta, aşa cum am spus şi ieri, suntem pregătiţi pentru o guvernare stabilă şi de lungă durată. Este ceea ce toţi ce am afirmat în această coaliţie", a precizat premierul.
Cât priveşte atribuţiile celor doi vicepremieri, Cîţu a precizat că acestea urmează să fie definite, în urma unei discuţii. Pe de altă parte, a arătat că liderul UDMR, Kelemen Hunor, ar putea avea atribuţii în ce priveşte domeniile dezvoltare şi cultură. "Vom avea o discuţie cu cei doi premieri, pentru a definitiva foarte bine aceste atribuţii", a mai declarat Florin Cîţu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...