Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Citând cinci surse apropiate programului de înarmare a Chinei, FT preciza că serviciile de informații americane au fost surprinse de capacitățile demonstrate de racheta testată, despre care partea chineză susțină că nu a fost o rachetă. Oricum, experimentul a demonstrat fără drept de tăgată că statul asiatic înregistrează progrese mult mai mari în dezvoltarea armelor hipersonice decât se știa anterior.
Interesant este că, intervievați de Business Insider, experții au subliniat că cele două variante prezentate de americani și chinezi, vezi rachetă hipersonică și, respectiv, navă spațială, nu se exclud neapărat una pe cealaltă.
"Acest lucru ne reaaduce la una dintre problemele ridicate de toate tehnologiile de rachete, și anume de a ști că o mare parte dintre ele au o funcție cu dublă utilizare", a explicat Ian Williams, director adjunct al proiectului de apărare antirachetă, de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale.
"Am văzut așa ceva în Iran. Am văzut în Coreea de Nord când dezvoltă rachete balistice intercontinentale. Aceste țări testează dispozitive ce pot semăna cu un fel de tehnologie spațială inofensivă, deși, în realitate, există și un obiectiv militar în spatele acestei fațade pașnice" , a mai clarificat Ian Williams.
„Prima rachetă balistică intercontinentală a fost racheta sovietică R-7. A fost aceeași rachetă care a propulsat în spațiu Vostok, prima navă spațială pilotată și cosmonautul Yuri Gagarin ”, și-a amintit omul de știință
Citește și Suhoi-57 devine și mai periculos. Cu ce va fi utilat cel mai modern avion de luptă al rușilor
Financial Times preia, în acest sens, o serie de declarații ale unor oficiali americani. Șeful Comandamentului de Apărare Aerospațială din America de Nord, generalul Glen VanHerck, a afirmat, spre exemplu, că Beijingul „a demonstrat recent capacități foarte avansate în materie de planoare hipersonice”.
Ulterior, secretarul american al Forțelor Aeriene, Frank Kendall, a spus, la rândul său, că China are „potențialul de a lovi, din spațiu, ținte oriunde pe planetă”. "Armele pot fi lansate în spațiu înainte de a intra din nou în atmosferă pentru a distruge o țintă. Este o idee care datează deja din Războiul Rece, care a fost supranumită: Bombardament orbital fracțional (FOBS)", a spus Kendall.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...