Bursa de Valori București, între creșteri și scăderi: Ce acțiuni domină topurile
Evoluţii mixte la Bursa de...
"Realizarea lucrărilor ne permite să asigurăm un grad optim de utilizare a capacităţii de rafinare pentru tot restul anului, în susţinerea obiectivelor de producţie planificate. Astfel, ne înscriem în strategia generală, care vizează creşterea eficienţei şi a performanţelor operaţionale, cu respectarea tuturor normelor de siguranţă în operare", a declarat Felix Crudu-Tesloveanu, director general Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol).
Printre principalele operaţiuni realizate se numără decocsarea echipamentelor utilizate la procesarea avansată a reziduurilor de distilare a ţiţeiului, respectiv schimbarea şi regenerarea catalizatorilor folosiţi în producţia de benzine.
Aceste măsuri proactive luate de specialiştii rafinăriei din Năvodari au menirea să sporească eficienţa energetică a instalaţiilor aflate în fluxul operaţional, cât şi diminuarea constantă a emisiilor de dioxid de carbon, precizează sursa citată.
După finalizarea lucrărilor propriu-zise, care au durat circa şapte zile, instalaţiile au revenit la un flux optim de procesare a ţiţeiului şi semifabricatelor. Astfel, supusul mediu de materie primă este, în prezent, de aproximativ 15.000 de tone pe zi.
Lucrările au fost coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International (Rompetrol), şi au fost executate cu sprijinul mai multor companii subcontractate din România, specializate pe lucrări în industria de profil.
"Livrările de carburanţi şi alte produse petroliere nu au fost afectate, Rompetrol Rafinare folosind un grafic de producţie bazat pe acumularea de componenţi, astfel încât activitatea de rafinare să nu fie sistată complet", se menţionează în comunicat.
Petromidia Năvodari este cea mai mare şi una dintre cele mai moderne rafinării din regiunea Mării Negre şi asigură aproximativ 40% din capacitatea naţională de rafinare. Produsele obţinute sunt livrate în special pe piaţa domestică, astfel fiind asigurat necesarul de carburanţi din segmentul de distribuţie al Grupului, cât şi către parteneri.
Rafinăria din Năvodari beneficiază de livrări constante de materie primă, cu precădere din Kazahstan, cu sprijinul companiei naţionale de petrol şi gaze - KazMunayGas. În acest fel, este asigurată o stabilitate în operarea rafinăriei.
În afara unităţii de producţie din Năvodari, Rompetrol Rafinare operează rafinăria Vega Ploieşti, unic producător naţional de bitum şi hexan şi singura Divizie de Petrochimie din ţară, aflată pe platforma Petromidia.
Acţionarii principali ai Rompetrol Rafinare sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi statul român, prin Ministerul Energiei (44,7%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Evoluţii mixte la Bursa de...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...