Este un indiciu clar să teama pune stăpânire nu doar pe populație, dar și pe instituțiile țării menite să asigure, teoretic vorbind, o trecere cât mai puțin dureroasă prin această perioadă cumplită declanșată de Putin odată cu hotârea lui nebunească de a ataca Ucraina. După o pauză de mai bine de doi ani, Banca Rusiei va relua cumpărarea de aur de pe piața internă a metalelor prețioase și a anunțat că va începe operațiunile chiar de astăzi, 28 februarie 2022.
Prețul de cumpărare a aurului va fi stabilit zilnic pe baza prețului de dimineață al London Bullion Market Association (LBMA Gold Price AM). Banca Rusiei a cumpărat în mod activ și continuu aur din 2014 și a fost lider printre băncile centrale din lume în privința acestor achiziții.
Valoarea activelor din aur din rezervele internaționale ale Rusiei se ridica la 127 de miliarde de dolari la sfârșitul celui de-al doilea trimestru din 2021 (autoritatea de reglementare publică informații privind compoziția rezervelor de aur cu un decalaj de șase luni).
Între timp, Boris Titov, responsabilul care are grijă de drepturile antreprenorilor din Rusia a declarat că Banca Centrală ar trebui să impună restricții temporare asupra băncilor, astfle încât acestea să fie descurajate să îngreuneze condițiile de creditare a întreprinderilor mici și mijlocii.
Citește și Sistemul bancar din România, amenințat? Sfatul lui Dan Suciu (BNR) pentru cetăţeni
"Banca Centrală a Rusiei a permis deja băncilor comerciale să nu înrăutățească condițiile de creditare a debitorilor corporativi, în pofida rezervelor obligatorii, dar acest lucru nu este suficient. Avem nevoie de o interdicție absolută în acest sens", a spus Titov, exprimându-și speranța că aceste firme mici și mijlocii nu vor fi lăsate pe dinafara programului de contracarare economică a noilor provocări generate de acțiunea lui Putin.
Potrivit lui Titov, antreprenorii ruși ar trebui să rămână calmi și să nu intre în panică. ”Esențial este să vă salvați afacerile și locurile de muncă”, a îndemnat oficialul rus.
Declarația vine în contextul în care Consiliul de administrație al Băncii Rusiei a decis să majoreze rata cheie la 20% pe an începând cu 28 februarie 2022. Ulterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a comentat decizia Băncii Centrale, afirmând că nu există niciun motiv de îndoială cu privire la eficiența și fiabilitatea de până acum a autorității de reglementare. Prin urmare, nici acum nu există motive să ne îndoim de eficiența deciziei de creștere a ratei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministrul Sebastian Burduja a...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...