Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Invadarea Ucrainei de către Rusia va şterge 1,1% sau 1.500 miliarde de dolari din economia mondială în 2022, aproximativ echivalentul unei economii de mărimea Australiei, arată rezultatele unui studiu realizat de Institutului britanic de cercetare economică şi socială (NIESR), transmite Reuters.
Creşterea preţurilor la energie şi alimente, provocată de temerile privind securitatea aprovizionării în contextul războiului, va afecta semnificativ activitatea economică la nivel global. Băncile centrale vor trebui să răspundă prin majorarea dobânzilor la ceea ce se estimează a fi o rată anuală a inflaţiei de 8,2% în statele membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), iar înăsprirea politicii monetare va influenţa negativ economia mondială, apreciază NIESR.
Instituţia susţine că guvernele vor trebui să accelereze sprijinul pentru gospodării şi companii pentru a compensa încetinirea semnificativă a activităţii economice.
"Ţările care au spaţiu fiscal pentru a atenua impactul războiului asupra economiilor lor ar trebui să-l folosească pentru a atenua reducerea veniturilor reale", adaugă NIESR.
Citește și O parte din gazele rușilor, tăiate de Ucraina
De asemenea, instituţia avertizează că economia britanică este în grafic pentru a intra în recesiune în semestrul doi din 2022 şi se confruntă cu o scădere semnificativă a nivelului de trai în urma creşterii preţurilor.
PIB-ul Marii Britanii ar urma să scadă cu 0,2% în trimestrul trei şi cu 0,4% în ultimele trei luni din 2022. De asemenea, NIESR a înrăutăţit estimarea privind avansul economiei britanice la 3,5% anul acesta (de la 4,8% estimat anterior) şi la 0,8% în 2023 (comparativ cu 1,3% previzionat anterior).
Săptămâna trecută, Banca Angliei (BoE) a menţinut previziunea de creştere a economiei britanice la 3,75% în 2022, dar a înrăutăţit estimarea pentru 2023, când ar urma să se înregistreze un declin de 0,25% (faţă de un avans de 1,25% prognozat anterior). Şi proiecţiile pentru 2024 au fost revizuite la 0,25%, de la 1%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...