Recensământ 2022. Până la ce dată trebuie completat formularul de autorecenzare
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Oameni pe stradă
Oameni pe stradă
Recensământul 2022 a început pe data de 14 martie. Este pentru prima oară când în România autorecenzarea se poate face online. Există însă două moduri în care românii pot completa formularele: singuri sau asistați de un operator, ori în locații special amenajate.  

Recensământ 2022. Formularul a fost realizat în așa fel încât să nu aducă probleme celor care îl completează. Fiecare persoană are un formular propriu, special situației în care se află. Chestionarele sunt particularizate pentru persoanele căsătorite sau necăsătorite, absolvenților de facultate sau de liceu, pe categorii de vârstă, angajaților sau pensionarilor.

Până când trebuie completat formularul de autorecenzare?

Potrivit calendarului de desfășurare al Recensământului 2022, prima etapă, cea de autorecenzare, se desfășoară de luni, 14 martie, până pe data de 15 mai. După ultima zi în care se poate completa formularul de autorecenzare urmează, de pe 16 mai până pe 17 iulie 2022, colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în baza tabelelor.

Preşedintele INS, Tudorel Andrei, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că procesele de la Recensământ sunt informatizate.

Câţi români s-au autorecenzat până acum

Recensământul populaţiei este în plină desfăşurare, iar specialiştii Institutului Naţional de Statistică susţin că dacă se continuă în ritmul actual, este posibil să ajungem la un grad de autorecenzare de 40%, ceea ce ne-ar situa pe un loc onorabil printre celelalte state, din acest punct de vedere. Iată câţi oameni s-au autorecenzat până acum.

Ce aparate electrocasnice trebuie să scoateţi din priză pentru a plăti mai puţini bani la factură

La trei săptămâni de la startul recensământului, aproape 2,5 milioane de români s-au autorecenzat, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică. Proporția între mediul rural și cel urban fiind aproape egală. Mai exact peste 50% dintre chestionare provin de la persoane care locuiesc la oraș în timp ce 48% vin de la cei care locuiesc la sat. Diferenţele apar însă atunci când vorbim de autorecenzare asistată. În mediul rural, spre exemplu, apar cele mai multe astfel de cazuri, în timp ce în orașele mari oamenii s-au descurcat singuri.

Vedem şi care sunt zonele în care s-au autorecenzat cei mai mulţi oameni. În Capitală au fost completate peste 230 de mii de chestionare ceea ce o situează pe primul loc. Este urmată de Braşov şi Cluj. Însă, la polul opus, se află Tulcea, Mehedinţi şi Giurgiu cu puţin peste 19 mii de chestionare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel