Record de vânzări. Cel mai bun an din istoria Airbus

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Airbus a livrat 800 de avioane în 2018
Airbus a livrat 800 de avioane în 2018
Airbus a livrat, în 2018, 800 de avioane pentru 93 de clienți, cel mai mare număr de aeronave produs de companie. Airbus a depășit astfel recordul pe care îl stabilise în 2017, de 718 unități, transmite Agerpres.

Este al 16-lea an consecutiv în care livrările realizate de Airbus sunt în creștere. Livrările de avioane comerciale în 2018 includ: 20 aeronave A220 (din iulie 2018 când a intrat în familia Airbus), 626 A320 (faţă de 558 în 2017), dintre care 386 au fost din familia A320neo (comparativ cu 181 NEO în 2017), 49 A330 (faţă de 67 în 2017) inclusiv primele 3 A330neo în 2018, 93 A350 XWB (faţă de 78 în 2017) şi 12 A380 (faţă de 15 în 2017).

În ceea ce priveşte vânzările, Airbus a înregistrat o reducere a comenzilor nete, de 747 de comenzi nete în 2018 comparativ cu 1.109 comenzi nete în 2017.

Citește și:

Airbus a obţinut o comandă de 6,5 miliarde de dolari

"În pofida provocărilor operaţionale semnificative, Airbus a continuat să mărească producţia şi a livrat un număr record de aeronave în 2018. Felicit echipele noastre din toată lumea care au lucrat până la finalul anului să îndeplinească obiectivele propuse. Sunt mulţumit în egală măsură de nivelul bun de comenzi, care demonstrează robusteţea pieţei avioanelor comerciale şi încrederea clienţilor noştri. Le sunt recunoscător tuturor pentru suportul continuu. Având în vedere că ne dorim să creştem eficienţa industrială, vom continua cu prioritate procesul de digitalizare", a spus Guillaume Faury, preşedintele Airbus Commercial Aircraft.

Creșterea livrărilor a fost posibilă și datorită deschiderii unei noi fabrici la Mirabel, în Canada, pe lângă cele de la Hamburg, Toulouse, Tianjin şi Mobile. În mod particular, în ceeea ce priveşte familia A320, linia finală de asamblare de la Mobile, Alabama, a realizat cea de-a 100-a livrare şi produce în prezent peste 4 aeronave pe lună. Între timp, linia finală de asamblare a Airbus de la Tianjin, China, a livrat al 400-lea aparat A320, în timp ce în Germania, Airbus a început lucrările la cea de-a patra linie de producţie în Hamburg.

Airbus este lider mondial în aeronautică şi servicii în domeniul spaţial. În 2017 a generat venituri de 59 miliarde de euro şi a avut aproximativ 129.000 de angajaţi. Compania este lider european în domeniile avioanelor cargo, de luptă, de transport şi pentru misiuni de salvare, precum şi una dintre companiile de top din industria spaţială mondială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

BVB / FOTO: Pagina de Facebook a BVB
Sebastian Burduja / FOTO: gov.ro
Negocieri / FOTO: Freepik
Guvern sediu2
Siemens / FOTO: Wikipedia
Capitoliu - Senat / FOTO: Wikipedia
China / FOTO: Freepik

China, retrogradată de agenția Fitch. Care sunt implicațiile

Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...

Foto: Freepik.com

UE decide, pe 9 aprilie, măsurile la tarifele impuse de SUA

Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...

Foto: Freepik.com
Calcul / FOTO: Freepik
Fabrică auto / FOTO: Freepik
Industria farmaceutică /FOTO: Freepik

Prețul medicamentelor. Analist: Va fi o lovitură dureroasă

Acțiunile companiilor din sectorul Pharma au cunoscut un...

Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Șantierul Naval Damen Mangalia
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Tanczos Barna / Foto: gov.ro
Elon Musk / Foto: Gage Skidmore / Flickr
Dolar / FOTO: Freepik
Pompieri sting un incendiu
Foto: Freepik.com
Lingouri de argint și aur
Diamante brute
Leonardo Badea
Ședință de guvern
Parlament

Chiulangii din Parlament, amendați. Ce penalizări vor plăti

Parlamentarii absenți riscă să piardă 5% din...

Donald Trump

pixel