Record în spațiu stabilit de o navetă americană secretă
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Un aparat secret, care stârnește imaginația publicului
Un aparat secret, care stârnește imaginația publicului
Aflat pe orbită, aparatul Boeing X-37B OTV (Orbital Test Vehicle) a doborât recordul de staționare în spațiu, scrie Space.com. Potrivit US Air Force, naveta s-a rotit în jurul  Pământului mai mult de 717 zile, 20 de ore și 42 de minute - atât a durat ultima misiune a OTV.

Unul dintre scopurile specialiștilor a fost să verifice cât timp poate rămâne pe orbită X-37B: primul zbor a durat 224 de zile, a doua - 468, a treia - 675.

Programul este secret, informații puține, speculații multe. Unii spun că naveta, un fel de strângător de date, îi ajută pe specialiști să stabilească cea mai eficientă modalitate, din punct de vedere economic, de distrugere a sateliților spațiali, comparativ cu actualele mijloace de lichidare.

Citește și OZN-urile există? Ce observă și filmează piloții americani VIDEO

X-37B este capabil să se plaseze pe orbită și să revină la sol după schema aplicată la aparatele din seria Space Shuttle. Naveta are o lungime de 8,83 metri, de patru ori mai puțin decât Space Shuttle, aripile având o amploare de 4,6 metri. Pentagonul dispune de două Boeing X-37.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel