Urmărește dezbaterea live

Record la licitație. Un colecționar din Orientul Mijlociu, vrăjit de un rubin
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nu este rubinul din poveste, ci un diamant roz vândut la aceeași licitație
Nu este rubinul din poveste, ci un diamant roz vândut la aceeași licitație
Este vorba despre o piatră prețioasă de o frumusețe răpitoare, vândută la un preț record.

Propus la un preț de pornire de 21 de milioane de dolari, rubinul a fost adjudecat pentru 30 de milioane de dolari, sau 34,8 milioane cu taxe și comisioane, de către un cumpărător anonim.

Un rubin gigant de 55,22 de carate, supranumit Estrela de Fura, cel mai mare licitat vreodată, a fost vândut la New York cu 34,8 milioane de dolari, un record pentru această piatră, a anunțat compania Sotheby's. Tăiată și modelată într-o piatră brută de 101 carate descoperită în septembrie într-o mină mozambicană din Montepeuz, operată de firma Fura Gems, giuvaerul a fost vedeta acestei vânzări de bijuterii care a cuprins 100 de loturi.

O minune a naturii 

Propus la un preț de pornire de 21 de milioane de dolari, rubinul a fost adjucat, pentru 30 de milioane de dolari, sau 34,8 milioane cu taxe și comisioane, de un cumpărător care a participat la licitație prin telefon. O purtătoare de cuvânt a Sotheby's a declarat, fără prea multe detalii, că este vorba despre un „colecționar privat din Orientul Mijlociu.

Recordul anterior a aparținut unui rubin birmanez de 25,59 carate, vândut cu 30,33 milioane de dolari, taxe incluse, de Casa de licitație Sotheby's, la Geneva în 2015. Comercializarea acestei bijuterii extrem de rare, expusă în Hong Kong, Taipei, Singapore, Geneva, Dubai și New York, a fost un eveniment pentru lumea bijuteriilor.

Este o dată în viață

„Este o adevărată minune a naturii. Orice rubin care iese din pământ și ajunge să depășească cinci carate ca un rubin lustruit este ceva rar. Un rubin de 10 carate este foarte rar. 20 de carate este aproape nemaiauzit. Un rubin de peste 50 de carate este o dată în viață”, a explicat șeful departamentului de bijuterii pentru Americi de la Sotheby’s, Quig Bruning.

În cadrul aceleiași sesiuni de licitație, „The Eternal Pink”, un diamant roz rar de 10,57 carate, rezultat în urma exploatării unei mine din Botswana, a fost vândut la același preț de 34,8 milioane de dolari, un record per carat (3,29 milioane de dolari). pentru o piatră de această culoare. Maximul actual al prețului de vânzare al unui diamant roz a fost atins în Hong Kong în 2017, când „Steaua roz” (59,60 carate) a fost cumpărată la 71,2 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel