Fitch Ratings confirmă ratingul României, dar ne avertizează. Care sunt consecințele
Rating susţinut de apartenenţa...
Vârfurile gemene ale criptomonedei și ale metalului prețios marchează primele recorduri simultane pentru cele două de când Bitcoin a ieșit din conul de umbră, în urmă cu mai bine de un deceniu. Cu toate acestea, se consideră că, în mod obișnuit, factori de stimulare a fiecărui activ sunt foarte diferiți - aurul a acționat ca un refugiu de valoare timp de milenii, în timp ce orice rol al Bitcoin dincolo de speculațiile pure este foarte contestat.
Bitcoin a înregistrat un salt de aproape 50% în acest an, ajutat de intrările în fondurile tranzacționate la bursă recent create în SUA care dețin direct moneda digitală. Cu toate acestea, creșterea aurului ar putea fi considerată un indiciu al unei poziționări defensive în urma îngrijorărilor legate de pericolele tensiunilor geopolitice sau al unei posibile retrageri a acțiunilor mondiale în urma unei curse record.
O modalitate de a pătrunde cercul este de a lua în considerare comportamentul traderilor care urmăresc impulsul pe termen scurt în toate clasele de active, opinează analiștii care mai psun că aurul a fost extrem de tranzacționat peste noapte, volumele fiind unele masive în timp ce investitorii cu bani rapizi "cumpără impulsul și asta este ceea ce vedem și în cazul Bitcoin”.
Atât Bitcoin, cât și aurul sunt văzute ca beneficiari ai așteptărilor de relaxare a politicii monetare. Piețele swap arată o probabilitate de 62% de reducere a ratei dobânzii de către Rezerva Federală în iunie, față de 58% la sfârșitul lunii februarie.
Bitcoin a urcat la un nivel record de 69.191,95 de dolari marți în SUA - depășind vârful atins de criptomonedă în noiembrie 2021 în timpul pandemiei - înainte de a se retrage pentru a se tranzacționa la aproximativ 63.300 de dolari la prânz miercuri în Singapore.
Aurul a urcat marți la un vârf de 2.141,79 dolari pe uncie, depășind maximul anterior stabilit la începutul lunii decembrie. Metalul prețios a urcat cu aproape 5% în ultimele cinci ședințe.
Analiștii spun că povestea cripto poate fi legată de ceea ce se întâmplă pe piețele de acțiuni și de asumarea mai largă a riscurilor și că asistăm la o revenire a criptomonedelor care sugerează un comportament irațional, de asumare a riscurilor - ceea ce este în concordanță cu ceea ce se întâmplă în unele părți ale pieței de acțiuni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Rating susţinut de apartenenţa...
Guvernul s-a decis în privința...
Donald Trump a câștigat...
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...
Unii investitori încep să-și piardă răbdarea și, prin...
Anunțul a fost făcut de...
Comisia Europeană va căuta soluții alternative pentru...
Suma totală depășește 130 de milioane de dolari.
Buget record pentru apărare.
Un demers care vizează bateriile.
Creșteri semnificative pentru...
Donald Trump și administrația...
DCBusiness aduce în atenția cititorilor săi cele mai...