Renault îndeamnă la cooperare cu producătorii chinezi

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Luca de Meo / FOTO: Wikipedia
Luca de Meo / FOTO: Wikipedia
Șeful Renault, Luca de Meo, a cerut marți industriei de automobile să coopereze cu producătorii chinezi pentru a depăși dificultățile actuale.

„Europenii trebuie să stabilească un dialog cu China și să se conecteze la ecosistemul chinez, pentru a obține tot ce este mai bun din acesta, într-un spirit de +coopetiție+”, cuvânt combinat care  îmbină cooperarea și competiția, a lansat Luca de Meo pe scena Sumitului auto, organizat la Paris în ajunul deschiderii ediției 90 a Salonului Auto de la Paris.

Spirit de echipă

„Niciodată industria noastră nu a avut nevoie de atâta deschidere și spirit de echipă (...) Aceasta este o oportunitate pe care nu o putem rata, trebuie să învățăm din experiențele noastre și să le imităm atunci când ei sunt mai buni decât noi”, a subliniat cel care este și președinte al ACEA, lobby-ul auto european.

„Este ceea ce au făcut grupuri europene precum Fiat sau Citroën în urmă cu un secol în Statele Unite, când Ford a revoluționat industria cu linia de asamblare. Asta au făcut și chinezii mai recent cu noi”, a amintit Luca de Meo.

Exemplul liderului chinez BYD

În ultimii ani, China a devenit cea mai mare piață de automobile din lume, iar producătorii săi domină mașinile electrice, care vor înlocui foarte repede motoarele termice, cu inovații tehnologice, capacități de producție și organizare mai eficientă.

Luca de Meo a citat exemplul liderului chinez BYD, care a recăpătat controlul asupra majorității pieselor necesare pentru fabricarea unei mașini, încredințate de mult timp producătorilor de echipamente, în timp ce Xiaomi excelează în conectarea mașinilor sale cu smartphone-ul șoferului.

Europa ”adună amenzi și termene”

Deși s-a retras de pe piața chineză, Renault a lansat joint venture-ul Horse cu gigantul auto Geely pentru a produce și vinde motoare pentru mașini termice și hibride. De asemenea, Geely ajută Renault să-și proiecteze viitorul Twingo electric mic.

Luca de Meo a criticat încă o dată o Europă care „adună amenzi și termene”, în special pe emisiile de CO2, în timp ce Statele Unite „își stimulează masiv industria și chinezii o organizează pentru a echilibra jocul, cu nevoi imense.

Majoritatea producătorilor de automobile europeni, inclusiv Renault, au cerut Comisiei Europene „măsuri de ajutor urgente” pentru a face față înăspririi în 2025 a standardelor de emisii de CO2 pe care se consideră incapabile să le respecte, în special din cauza erodării vânzărilor de mașini electrice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

România are aprobată prima tranșă
TVA
Așa prăbușiri mai rar!
O importanta linie de cale ferată va fi disponibila pentru călători
Cafeaua de dimineață! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com
ASF trebuie să mai lucreze pe text

Noi obligații pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară

ASF urmează să fie desemnată să transmită date...

pexels.com
Sebastian Burduja
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Sebastian Burduja
Rulmentul / sursa foto: Facebook @OAR Concursuri
Bulgarii sunt deciși că adopte moneda unică europeană / Foto: Freepik
Cipuri / sursa foto: Freepik.com
La cumpărături
Comisia Europeană
Gigantul de lux LVMH
Wizz Air
Contribuțiile sociale sunt mult peste media OECD
Industrie / FOTO: Freepik

Prețul cuprului pare determinat să doboare toate recordurile

Această perspectivă pozitivă este atribuită confluenței...

Bani / FOTO: Freepik
Luca de Meo / FOTO: Wikipedia

Renault îndeamnă la cooperare cu producătorii chinezi

Șeful Renault, Luca de Meo, a cerut marți industriei de...

Apă curgătoare / FOTO: Freepik

Alertă maximă privind calitatea apelor dulci din Europa

Doar puțin peste o treime din apele de suprafață ale...

Dosare de pensie / Foto: Arhivă
Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu

pixel