Reuters: OpenAI primește 6,6 miliarde de dolari într-o nouă rundă de finanțare

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
OpenAI / sursa foto: Wikimedia Commons / Jernej Furman
OpenAI / sursa foto: Wikimedia Commons / Jernej Furman
OpenAI a atras 6,6 miliarde de dolari de la investitori, într-o nouă rundă de finanțare.

Această nouă investiție masivă ar putea duce la o evaluare a companiei de 157 de miliarde de dolari și i-ar consolida poziția ca una dintre cele mai valoroase companii private din lume.

Finanțarea a atras investitori precum Microsoft, dar și o nouă participare din partea Nvidia.

 

Schimbările din fruntea companiei

Închiderea sesiunii de finanțare coincide cu un moment de răscruce pentru marea companie. OpenAI se află într-o fază de restructurare iar unul dintre directorul tehnologic, Mira Murati, a părăsit compania săptămâna trecută, iar mai mulți executivi au luat aceeași decizie recent.

Aceste schimbări de la conducerea companiei nu au descurajat entuziasmul majorității investitorilor, care anticipează o creștere semnificativă pe baza proiecțiilor directorului general al OpenAI, Sam Altman.

Directorul financiar al OpenAI, Sarah Friar, le-a spus miercuri angajaților că, în urma finanțării, compania le va putea oferi lichidități printr-o ofertă publică de răscumpărare a acțiunilor în cadrul companiei, potrivit unei surse citată de Reuters.

Apple, care a fost în discuții pentru a investi în OpenAI, nu s-a altăruat finanțării, au declarat sursele, care au solicitat păstrarea anonimatului.

 

Veniturile OpenAI

Compania este pe cale să genereze venituri de 3,6 miliarde de dolari în acest an. Anul viitor compania așteaptă un salt major al veniturilor de până la 11,6 miliarde de dolari.

Investitorii au stabilit, de asemenea, unele protecții pe măsură ce OpenAI trece prin restructurarea corporativă complexă care i-ar acorda lui Altman acțiuni. Discuțiile sunt încă în curs de desfășurare și nu a fost stabilit încă un calendar.

Investitorii au negociat termeni care le-ar permite să își recupereze capitalul sau să renegocieze evaluarea dacă aceste proiecții nu sunt puse în aplicare în termen de doi ani, au declarat sursele.

Creșterea fulminantă a OpenAI în ceea ce privește popularitatea și evaluarea produsului a captat imaginația întregii lumi. De la lansarea ChatGPT, aceasta a atras 250 de milioane de utilizatori activi săptămânal. Evaluarea companiei a crescut, de asemenea, de la 14 miliarde de dolari în 2021 la 157 de miliarde de dolari, în timp ce veniturile au crescut de la zero la 3,6 miliarde de dolari, depășind cu mult propriile proiecții ale lui Altman la momentul respectiv.

Compania a declarat investitorilor că încă urmărește în mod activ evoluția inteligenței generale artificiale (AGI), ceea ce dezvoltarea dezvoltarea de sisteme AI care depășesc inteligența umană, în timp ce își intensifică comercializarea și încearcă să fie profitabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cosmin Marinescu
Ștefan Radu Oprea, drona românească
pexels.com
Profesorul Mircea Coșea
Louis Vuitton / sursa foto: Wikimedia Commons

LVMH ia locul Rolex ca principal sponsor pentru Formula 1

Gigantul francez de modă de lux, LVMH, are o nouă...

Fabrică auto / sursa foto: Freepik.com
OpenAI / sursa foto: Wikimedia Commons / Jernej Furman
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Uzină Tesla
Defrilare / sursa foto: Freepik.com
Rable
Oameni care merg pe holul unui spital / Foto: Freepik
Fotomontaj: Oana Pavelescu / DCBusiness
Urmările inundațiilor / Foto: Apele Române
Bani / FOTO: Freepik
Mică afacere / Foto: Freepik
Youtube
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Platformă
Panouri fotovoltaice
Rachete de interceptare pentru Iron Dome / FOTO: Wikipedia

Israel: Un sistem de apărare eficient, dar costisitor

Sistemul antirachetă dezvoltat cu ajutorul companiilor...

Turiști / FOTO: Freepik
Sloda / FOTO: Captură ecran
Locuri de muncă

Start-Up Nation, oportunitate pentru șomeri

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă...


pixel