Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Taiwanul a anunțat vineri că investighează dacă o mușcătură de șoarece ar fi putut fi responsabilă pentru faptul că un lucrător de la un laborator de înaltă securitate a fost testat pozitiv pentru coronavirus, prima infecție locală din insulă în ultimele săptămâni.
Oficialii din domeniul sănătății se străduiesc să afle cum o angajată de la Academia Sinica, cel mai important institut de cercetare din Taiwan, a contractat virusul luna trecută.
Datorită granițelor în mare parte închise și carantinei stricte, Taiwanul a reușit să se mențină relativ ferit de coronavirus, inclusiv să învingă un focar local major la începutul acestui an, la originea căruia au fost piloții.
Oficialii din domeniul sănătății au confirmat că laborantul cu test pozitiv a fost mușcat de două ori de șoareci care au fost infectați cu coronavirusul.
Dar au spus că încă încearcă să afle dacă aceasta a fost cauza infecției sau dacă a fost infectată în altă parte în laborator.
China ”coace” o nouă pandemie? Un amplu studiu ne dă vești proaste
Chinezii, răsplătiți cu mii de yuani pentru informații legate de COVID-19
Dezvăluiri incendiare: Planul diabolic al experților chinezi de la Wuhan
"Indiferent dacă provine de la locul de muncă sau din comunitate, credem că posibilitatea de infectare de la locul de muncă este mai mare, deoarece nu avem nicio infecție confirmată în comunitate", a declarat reporterilor ministrul sănătății, Chen Shih-chung.
"În ceea ce privește interiorul locului de muncă, fie că este vorba de birou sau de laborator, am stabilit că laboratorul are un risc mai mare. Dar trabuie să investigăm dacă infecția provine de la mușcătura de șoarece sau din mediul înconjurător”, a adăugat el.
Laborantul nu călătorise recent și a fost vaccinat de două ori cu Moderna. Laboratorul de la Academia Sinica are al doilea cel mai înalt nivel de securitate biologică.
Ultimul caz local confirmat în Taiwan a fost înregistrat pe 5 noiembrie. Aproape 100 de contacte apropiate ale lucrătorului au fost depistate și plasate în carantină.
Taiwanul a fost lăudat la nivel mondial încă de la începutul pandemiei pentru rapiditatea cu care a tras semnalul de alarmă cu privire la boala mortală emergentă și a reușit să o elimine la nivel local.
A înregistrat puțin peste 14.500 de cazuri interne și 848 de decese, majoritatea în timpul velului de la începutul acestui an, care a fost înăbușit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...