Revolut, compania cu cea mai rapidă creștere în Europa

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Revolut este compania de tehnologie cu cea mai rapidă creştere din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), reiese din cea mai recentă ediţie a competiţiei Deloitte EMEA Technology Fast 500, unde se regăsesc şi patru companii româneşti, specializate în soluţii software şi în fintech.

Câştigătorii ediţiei EMEA Fast 500 au fost selectaţi în funcţie de creşterea veniturilor înregistrate în anii fiscali din perioada 2015 - 2018, ceea ce a plasat Revolut, companie fintech din Marea Britanie fondată în anul 2015, pe primul loc în top, cu o medie a creşterii veniturilor de 39.754%.

Competiţia include companii din 22 de ţări care au înregistrat, în medie, o rată de creştere de 1.258%, în 2019.

Potrivit datelor Deloitte, dintre companiile româneşti incluse în clasament, Tremend are o creştere medie a veniturilor cu 336%, aceasta fiind urmată de Piconet (+209%), Trencadis (+167%) şi Qualitance (+162%). Cele patru companii din România sunt specializate în soluţii software şi în fintech, toate recunoscute anterior de competiţia Deloitte Technology Fast 50, adresată jucătorilor din domeniul tehnologiei din Europa Centrală care înregistrează creşteri accelerate ale veniturilor.

Banca Transilvania a aprobat peste 5.300 de credite IMM Invest

Deloitte EMEA Technology Fast 500 include automat companii care au fost recunoscute anterior de clasamentul Deloitte CE Fast 50, pentru care înscrierile se desfăşoară în această perioadă.

Pentru a fi considerate eligibile în topul Fast 50, companiile trebuie să aibă venituri operaţionale anuale de minimum 50.000 de euro în primii trei ani (2016-2018) şi de cel puţin 100.000 de euro în 2019, să aibă sediul central în Europa Centrală şi să dezvolte sau să producă tehnologii patentate sau să deţină drepturile de proprietate intelectuală asupra acestora.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com
Bursă / FOTO: Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Factura. Freepik.com

pixel