Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Rezultatele sondajului citat arată, totodată, că 50% dintre oameni ar apela la un robot în loc să-şi consulte managerul, pentru sfaturi, iar 82% dintre cei chestionaţi consideră că roboţii pot face lucrurile mai bine decât managerii lor.
Îți vei pierde slujba? Află în ce domenii roboții sunt o amenințare
La întrebarea ce anume pot face roboţii mai bine decât managerii lor, respondenţii sondajului au spus că roboţii sunt mai buni în a furniza informaţii imparţiale (26%), la menţinerea programelor de lucru (34%), la rezolvarea problemelor (29%) şi la gestionarea unui buget (26%).
În schimb, când au fost întrebaţi ce anume pot face managerii mai bine decât roboţii, angajaţii au menţionat că primele trei sarcini au fost: înţelegerea laturii emoţionale (45%), consultanţa şi oferirea de sfaturi (33%) şi crearea unei culturi organizaţionale (29%). Raportul de specialitate relevă că angajaţii din India (89%) şi China (88%) au mai multă încredere în roboţi decât în managerii lor, urmaţi de cei din Singapore (83%), Brazilia (78%), Japonia (76%), Emiratele Arabe Unite (74%), Australia/Noua Zeelandă (58%), SUA (57%), Marea Britanie (54%) şi Franţa (56%).
În privinţa utilizării componentei de Inteligenţă Artificială la locul de muncă, jumătate dintre angajaţi (50%) au indicat acest lucru. În acelaşi timp, majoritatea (65%) salariaţilor s-au declarat optimişti, încântaţi şi recunoscători pentru faptul că au colegi de muncă roboţi şi aproape un sfert raportează o relaţie prietenoasă şi satisfăcătoare cu AI la locul de muncă.
Printre cei mai încântaţi de noua tehnologie se află angajaţii din India (60%), China (56%) şi Emiratele Arabe Unite (44%), la polul opus situându-se cei din Franţa, cu 8%. La nivel de lideri, 81% dintre cei care conduc departamentele de resurse umane susţin că este dificil să ţină pasul cu schimbările tehnologice la locul de muncă.
Conform sondajului, nativii digitali din Generaţia Z (43%) şi Millennials (45%) sunt mai preocupaţi de confidenţialitate şi siguranţă la locul de muncă, în comparaţie cu cei din Generaţia X (29%) şi Baby Boomers (23%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...