O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
Rezultatele sondajului citat arată, totodată, că 50% dintre oameni ar apela la un robot în loc să-şi consulte managerul, pentru sfaturi, iar 82% dintre cei chestionaţi consideră că roboţii pot face lucrurile mai bine decât managerii lor.
Îți vei pierde slujba? Află în ce domenii roboții sunt o amenințare
La întrebarea ce anume pot face roboţii mai bine decât managerii lor, respondenţii sondajului au spus că roboţii sunt mai buni în a furniza informaţii imparţiale (26%), la menţinerea programelor de lucru (34%), la rezolvarea problemelor (29%) şi la gestionarea unui buget (26%).
În schimb, când au fost întrebaţi ce anume pot face managerii mai bine decât roboţii, angajaţii au menţionat că primele trei sarcini au fost: înţelegerea laturii emoţionale (45%), consultanţa şi oferirea de sfaturi (33%) şi crearea unei culturi organizaţionale (29%). Raportul de specialitate relevă că angajaţii din India (89%) şi China (88%) au mai multă încredere în roboţi decât în managerii lor, urmaţi de cei din Singapore (83%), Brazilia (78%), Japonia (76%), Emiratele Arabe Unite (74%), Australia/Noua Zeelandă (58%), SUA (57%), Marea Britanie (54%) şi Franţa (56%).
În privinţa utilizării componentei de Inteligenţă Artificială la locul de muncă, jumătate dintre angajaţi (50%) au indicat acest lucru. În acelaşi timp, majoritatea (65%) salariaţilor s-au declarat optimişti, încântaţi şi recunoscători pentru faptul că au colegi de muncă roboţi şi aproape un sfert raportează o relaţie prietenoasă şi satisfăcătoare cu AI la locul de muncă.
Printre cei mai încântaţi de noua tehnologie se află angajaţii din India (60%), China (56%) şi Emiratele Arabe Unite (44%), la polul opus situându-se cei din Franţa, cu 8%. La nivel de lideri, 81% dintre cei care conduc departamentele de resurse umane susţin că este dificil să ţină pasul cu schimbările tehnologice la locul de muncă.
Conform sondajului, nativii digitali din Generaţia Z (43%) şi Millennials (45%) sunt mai preocupaţi de confidenţialitate şi siguranţă la locul de muncă, în comparaţie cu cei din Generaţia X (29%) şi Baby Boomers (23%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.