Românii, cei mai CONȘTIINCIOȘI angajați. Suedezii, chiulangii Europei

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este concluzia unui studiu Eurostat
Este concluzia unui studiu Eurostat
România este ţara din Uniunea Europeană (UE) cu cel mai scăzut nivel al absenteismului la locul de muncă, cu o rată de doar 2,5%, înregistrată în trimestrul al treilea al anului 2021, arată o analiză publicată de o companie românească de software de business, pe baza datelor Eurostat.

Potrivit unui comunicat de presă al High-Tech Systems & Software, la polul opus, în Suedia, rata absenteismului este de 27,8%, în timp ce media la nivelul UE se situează la 15%.

"În România, procesul de planificare a turelor de lucru este unul anevoios şi repetitiv. Managerii pot pierde chiar şi până la 10 ore pe săptămână gestionând programul de lucru al angajaţilor, iar rezultatul, nu de puţine ori, este fie unul care afectează relaţiile dintre angajaţi, fie performanţa companiei. Mai mult decât atât, în cazul unei absenţe, întregul flux de lucru poate fi dat peste cap. Pe parcursul unui an, în cazul unei companii cu 300 de angajaţi, absenteismul provoacă pierderi de peste 200.000 euro. shiftin, softul care automatizează procesul de planificare a turelor de lucru, găseşte instant soluţii pentru înlocuitori pentru cazurile de absenteism, în conformitate cu legislaţia muncii, recomandând prezenţa unui număr optim de resurse în contextul oricărui obiectiv de business", este de părere Mitu Morega, manager de produs în cadrul companiei, pentru software-ul shiftin.

Specialiştii susţin că, deşi prin comparaţie cu media europeană, românii absentează puţin, pentru companiile mari, cu peste 300 de angajaţi, acest lucru se traduce în pierderi de sute de mii de euro. High-Tech Systems & Software este o companie românească specializată în furnizarea de soluţii software de business, înfiinţată în anul 2012. În prezent, portofoliul companiei cuprinde peste o mie de clienţi din 11 ţări.

Citește și Se anunță concedieri masive. Adrian Negrescu: ”Nu poți trăi la nesfârșit cu o astfel de situație”

Compania oferă soluţia Saas (Software as a Service), botezată shiftin, ce asigură o scalabilitate deplină pentru orice afacere, indiferent de mărimea acesteia sau de industria din care face parte. Software-ul de planificare automată a turelor de lucru este folosit de companii medii şi mari din România, Slovacia, Serbia, Italia, Polonia şi Cehia, fiind susţinut de Microsoft.

Un sondaj realizat de High-Tech Systems & Software a evidenţiat faptul că, din perspectiva angajaţilor, 90% dintre aceştia sunt satisfăcuţi de programul de lucru generat de shiftin. Totodată, din punctul de vedere al angajatorului, automatizarea procesului de planificare a turelor de lucru reduce cu până la 72% costurile cu acest proces şi îi eliberează pe manageri de muncă repetitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări
Gazprom
Bună dimineața! /FOTO: Freepik
Factură electronică / Foto: Freepik
Starlink / Foto: Arhiva Starlink / Flickr

pixel