Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
În numele securităţii informatice, actul normativ, a cărui adoptare este aproape sigură, va obliga website-urile ruseşti să nu mai funcţioneze prin intermediul serverelor din străinătate. Propunere criticată drept o tentativă de a controla conţinuturile online şi chiar de a izola progresiv internetul rusesc în contextul presiunii crescânde a autorităţilor faţă de libertatea pe internet. În opinia celor care dezaprobă proiectul de lege, utilizarea exclusivă a serverelor naţionale ar facilita supravegherea şi cenzura.
La protestul de la Moscova au participat circa 6.500 de persoane, conform poliţiei, în timp ce organizatorii vorbesc despre aproximativ 15.000 de participanţi. Printre lozincile auzite s-au numărat ''Jos mâinile de pe Internet !'' sau ''Nu unei Cortine de Fier online !''. Nu s-au întregistrat incidente, deşi câteva persoane au fost totuşi reţinute de poliţie, fără să fie clar motivul.
Citește și: Rusia se deconectează de la rețeaua globală de internet. De ce
Săptămâna trecută, serviciul de mesagerie rus Telegram, pe care autorităţile au încercat de mai multe ori, fără succes, să-l blocheze, a lansat un apel către utilizatorii săi să participe în număr cât mai mare la acest protest. Acest serviciu susţine că respectivul proiect de lege vizează ''izolarea Rusiei de restul lumii'', ceea ce ulterior ar permite ''blocarea reţelelor de socializare şi a mesageriilor străine'', pentru ca în final să se ajungă la ''o cenzură totală''.
O petiţie lansată de un grup rusesc de apărare a libertăţilor pe internet cere abandonarea proiectului de lege care, în opinia acestui grup, ar conduce Rusia ''către o anti-utopie de tipul George Orwell''.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.