Rusia amenință! Ce-i de făcut? Expert: Trebuie să acceptăm cu toții ACEST SACRIFICIU

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Profesorul Mircea Coșea spune că speră ca rușii, ca oamenii din jurul lui Putin să înțeleagă și să ia poziție împotriva acestui om care îi duce spre haos.

”Rusia trebuie izolată din punct de vedere economic cât mai repede posibil, pentru că, pentru o anumită perioadă de timp, comunitatea internațională se poate lipsi de ceea ce înseamnă Rusia. O anumită perioadă de timp, a subliniat profesorul Mircea Coșea. 

Nu se încadrează în nici o logică

Totuși, spune el, ”nu trebuie însă să uităm că Rusia este unul dintre cei mai mari producători de petrol, de gaze, de materii prime, de cereale din lume. Distrugerea economiei ruse va avea, fără îndoială, un efect negativ asupra economiei mondiale. Dar deocamdată, acest sacrificiu trebuie făcut.

Comunitatea internațională trebuie să înțeleagă faptul că orice sancțiune are un dublu efect: și asupra celui care este sancționat, și asupra celui care dă sancțiunea. Dar trebuie să acceptăm acest sacrificiu. Trebuie să acceptăm prețuri mai mari la energie, trebuie să admitem anumite restricții în ceea ce privește alimentația și așa mai departe, pentru a opri Rusia”, a explicat analistul.  

Pentru că, în momentul de față, conducerea Rusiei pare să fie ieșit din orice logică, afirmă economistul, devenind un pericol uriaș pentru întreaga lume.

Interese care nu pot fi rupte imediat 

Ce se poate face? Sancțiunile care au fost puse sunt foarte dure. Problema este dacă ele pot fi urmărite și aplicate adliteram, adică aplicate într-o manieră corectă și totală. Pentru că observăm că, în pofida acestor sancțiuni, gazul se livrează în continuare din Rusia către Europa. 

Conductele de gaze transportă gaze, este adevărat la prețuri mai ridicate, dar transportă. Și nici ucrainenii, nici rușii nu au nici un interes să distrugă aceste conducte. Văd că le protejează, nu le bombardează. Ceea ce înseamnă că există, totuși, niște interese care nu pot fi rupte imediat. 

Citește și Omenirea, în "economie de război". Expert, despre cum poate fi înlăturat Putin

În al doilea rând, trebuie atacată situația, cu tot riscul și cu toată drama, dar trebuie atacată situația cetățeanului rus, pentru că, dacă oligarhii își pierd iahturile, pentru ei nu contează foarte mult. Dar dacă cetățeanul de rând începe să sufere de foame, poate își va da seama că are o conducere care îl va duce spre haos. 

Faptul că rubla a căzut cu 30-40% într-o singură noapte, asta înseamnă că, dimineața când s-au trezit, cetățenii au fost mai săraci cu 30-40%. Puterea lor de cumpărare s-a prăbușit. Aici trebuie lucrat, aici trebuie văzut în ce fel poate fi lovită rezistența internă. 

Sper ca oamenii care sunt în jurul lui Putin, de la oligarhi până la militari cu rang înalt în armata rusă, până la intelectualii țării, să înțeleagă că trebuie să ia poziție împotriva acest om”, a concluzionat profesorul Coșea la RealitateaTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel